Megtörtént a Virgin Galactic leginkább egy cylon vadászra emlékeztető hangár- és terminálépületének keresztelője, ahonnan majd űrugrásra indulhatnak a jövendő utasok. Az új-mexikói Spaceport America területén lévő épületet Richard Branson és gyermekei az üvegfal előtt köteleken lógó tánccsoporttal és egy üveg pezsgővel közösen avatták fel, ami a Gateway to Space nevet kapta. Valahogy így:

 

 

(Az is biztos, hogy Sir Richard és Elon Musk legalább annyira különböző egyéniségek, mint az űrhajóik...)

 

virgin-galactic-terminal-opening_sm.jpg

Mark Greenberg / Virgin Galactic

Az eseményen 500 meghívott vendég vehetett részt, reménybeli utasok, újságírók és hírességek, az új-mexikói kormányzó és a környéket reprezentáló kongresszusi képviselők, illetve olyan nevek, mint Buzz Aldrin, Beatrix hercegnő, vagy Kate Winslet (akinek a párja Sir Richard unokaöccse - pletykarovatunkat hallották). A névadást követően a WhiteKnightTwo-SpaceShipTwo páros tartott egy kis bemutató repülést, de a titkos reményekkel ellentétben nem váltak szét, csak együtt repültek egyet. Majd pedig a terminálépület puszta betonfalai között kerültek sorra a prezentációk és beszédek. A Gateway to Space ugyanis még nincs kész, főleg a berendezésében vannak még hiányosságok.

 

vg_terminal_inside.jpg

Matt Rivera / msnbc.com

 

Az eseményen beszélt még Alan Stern is a Southwest Research Institute-től, akik már lefoglaltak két utat a Virgin Galactic-nál tudományos kísérletek végzésére, és ismét elmondta, hogy az ilyen űrrepülőgépek teljesen átformálhatják az eddig kutatórakétákkal végzett kutatási területeket. Megerősítendő ezt a nézőpontot, nemrég a NASA is leszerződött hét céggel, köztük a Virginnel, szuborbitális járművek használatára. Ez mind szép és jó, már csak egy kérdés maradt: hol van már az a hibrid rakétahajtómű, Sir Richard?

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr923315307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása