UPDATE: az űrszonda nem hagyta el a Föld körüli pályát és biztonsági módban van, lásd a friss posztot!

Az orosz Mars-szonda gond nélkül elstartolt a megadott időpontban, és jelenleg alacsony Föld körüli parkolópályán kering. Magyar idő szerint 23:55-kor jön a következő manőver, egy kilenc és fél perces gyújtás, amivel megemelik a pálya földtávolpontját, majd leválik az ehhez használt kiegészítő üzemanyagtartály. Az elnyúlt pályáról aztán 2:02-kor egy 18 perces újabb manőverrel áll marsi transzferpályára.

 

 

 

Így nézett ki egyébként a páros még a Földön, alulról-hátulról, egyben fényképes bizonyítéka is annak, hogy a kínai Jinghua-1 (Yinghou-1) is megépült - róla továbbra sem tudni valami sokat. Ott az a rácson belül, a fehér antennával, az kína első bolygóközi űrszondája.

 

Fobos_00061.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr373364681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zedder 2011.11.09. 08:07:25

Sajnos úgy néz ki ezt is eltolták.:( Nem megy ez nekik...

However, both of the two planned burns to send it on its way to Mars failed, related to problems with the flight computer.

www.nasaspaceflight.com/2011/11/live-zenit-2launch-fobos-grunt-sample-return-mission-to-phobos/
süti beállítások módosítása