Hírfolyam és űrszemét

2007.07.06. 20:00

Egy rövid információmorzsa a rendszeres feedolvasóknak: az általam megcsócsált, 13 hírforrásból szűrt hírfolyam elérhető itt, hírolvasó számára emészthető formátumban itt. A kiválasztott hírek általában érdekesek, általában ezek alapján készülnek a Cydonia cikkek is (vagy inspirálóak).

Másik érdekesség ma estére az idei kínai műholdvadászat első közvetlen veszélyt jelentő következménye. A NASA-nak a Terra nevű időjárásmegfigyelő műholdját. A szétlőtt Fengyun 1C műhold 800 km-ren volt, amikor egy erre a célra kialakított lövedék eltalálta, és az ettől darabokra esett. Egyik ilyen darab került most veszélyesen közel a Terrához, elemzők szerint mintegy 7% eséllyel ütközött volna a műholdhoz, amit emiatt kb másfél kilométerrel magasabb pályára állítottak. Kíváncsian várom a felelőtlen lődözés első valódi áldozatát.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr45113034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása