A tegnapi indítás nem sikerült, de talán ma. Gyorsan frissítették a Falcon 1 típusú rakéta fedélzeti szoftverét, ugyanis tegnap egy hiba miatt a program abortálta az indítást. Íme egy videó az elromlott rakétáról, vigyázat NAGYON unalmas.



Kövesd az élő webcastot itt, vagy olvasd Elon rövid híreit. Az új időpont ma hajnali 1 óra körül. Jó hír linuxosoknak, hogy az mplayer megeszi az mms stream-et, így ők is gyönyörködhetnek a Kwaj atoll és a Falcon 1 szépségeiben. Stay tuned.

[update] A közvetítés rettenetes volt, de a rakéta elszállt. Elon beszámolója szerint a második fokozat nem indult be rendesen, így nem tudott pályára állni, 200 km környékén. Egyenlőre nem ismert, hova zuhant vissza, elégett-e a légkörben. A NASA és a DARPA támogatásával épülő rakéta hamarosan már aktív rakományt szállíthat: a hadsereg egyik műholdját. Ezért érdekes a SpaceX főnökének optimizmusa, miszerint nagyon elégedett az indítással,a rendszerek 95%-a működőképes. Azonban az az 5% is bőven elég ahhoz, hogy a rakomány ne legyen képes pályára állni, vagyis nincs helye sikeres tesztről beszélni.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr1948987

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: nuyugen pay plan 2018.09.03. 01:57:35

Így írd meg a kísérőleveledet - Kísérőlevél minta - Kísérőlevél minta

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.03.21. 12:14:09

Ez mennyiben jobb rakéta, mint mondjuk az orosz Proton?

Gaius Baltar · http://cydonia.blog.hu 2007.03.21. 13:02:51

peldaul ujra felhasznalhato, kevesebb fokozatbol all, egyszerubb.
Itt talalsz nemi reszletes informaciot mind a kettorol:
spacex.com/falcon1.php
en.wikipedia.org/wiki/Proton_rocket

lacalaca · http://lacalaca.blog.hu 2007.03.22. 00:04:02

De attól is egyszerűbb és olcsóbb, hogy kisebb, nem? A Proton 22 tonnát tud felvinni (Föld körüli pályára), míg a Falcon-1 csak 1,5-öt. A wikipedia szerint a Falcon-9 lesz méretben hasonló a Protonhoz, meglátjuk az mennyibe kerül.

PS: Gaius, hétvégén már talán levegőhöz fogok jutni, akkor lesz COROT-post is.

Gaius Baltar · http://cydonia.blog.hu 2007.03.22. 13:21:19

laca: igen, nem akkora, es persze modern alkatreszeket hasznalnak. oszinten szolva nem vagyok raketaszakerto, en is csak a nyers adatokbol tudok tajekozodni. ha lesz idom, akkor irok egy osszehasonlito posztot, mert a kerdes valoban erdekes.

ps.: remek, kosz.
süti beállítások módosítása