Az AP hírügynökség jelentése szerint a következő, harmadik kínai űrrepülés alkalmával a három űrhajós közül kettő űrsétát fog tenni. A séta időtartama egyenlőre nem tudott, mint ahogy a repülés időpontja sem. Egyelőre azt megerősítették, hogy az Olimpia időpontja nem fogja befolyásolni azt.

Az orosz Orlan űrruha. Vajon ezt is lemásolják? Forrás: ESA

A felkészülés legnagyobb nehézsége kétségkívül az űrruha megtervezése és elkészítése, erősítette ezt meg a kínai emberes űrrepüléssel foglalkozó egyik vezető, Huang Chunping is, amikor bejelentette, hogy a Szencsou 7 űrhajó már idén készen áll majd a startra, rámutatva arra, hogy a ruha elkészítése és tesztelése bonyolultabb, mint magának az űrhajónak az előkészítése. A Beijing Times-ban megjelent Qi Faren főmérnök cikke szerint a ruha tervezése befejeződött, egy kimerítő tesztelés azonban még hátravan.

Mint az ismeretes Kína a harmadik ország a világon, aki önerőből képes volt embert küldeni a világűrbe immáron kétszer: első repülésüket 2003-ban, egy katonai jellegű küldetést pedig 2005-ben hajtottak végre.


Nemrégiben bejelentette a Kínai Tudományos Akadémia, hogy az űrkutatásban a következő három területre fognak koncentrálni:

  1. Távérzékelés
  2. Helymeghatározás
  3. Telekommunikáció (space communications)
Kíváncsian várom, vajon végeznek majd ehhez kapcsolódó kísérletet az űrséta során.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr8343420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása