NASA és a méterrúd

2007.01.09. 17:22

Átáll

Ez is elkövetkezett végre. A NASA átáll metrikus egységekre, juhé. Néhányan talán még emlékeznek a Mars Polar Climate Orbiter elvesztésére: ez volt az a jármű, ami képletesen a Mars felszíne alatt próbált pályára állni, ugyanis az egyik beszállító angol mértékegységeket használt. Most azonban korszakalkotó lépéssel a NASA kihajítja a Holdprogram kedvéért az eddig dédelgetett kretén mértékegységeket, hogy az nemzetközileg egységes, használható metrikus rendszerre térjen át.

Együttműködés

A lépés egyik oka valószínűleg az a törekvés, hogy minnél több, akár nemzetközi befektetőt, ügynökséget vonjanak be az űrprogramjaikba. Ennek az értelme nyilvánvaló lenne, az űrkutatás drága (izé a katonai költségvetéshez képest persze filléres játékszer csupán), a babérokat úgyis a NASA aratja le, illetve az átlag amerikainak valószínűleg úgysem mond semmit, akár egy ESA részvétel sem.

[update] riszpekt az indexes újságírónak, ő legalább nem csesze el a megsemmisült űrszonda nevét

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr3227344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása