Földkörüli kaszinó

2006.12.29. 12:00

Valahogy már vártam. Las vegasi űrcég, Föld körül keringő modul, mi más kellhet? Bingo. Az űrbe, bele. A Bigelow Aerospace az első olyan magáncég, aki földkörüli pályán tudhat egy kisebb felfújható állomás prototípust, a Genesis I-et. A hamarosan indítandó Genesis II a korábban megírt "Fly your stuff" program mellett két érdekességet is kínál: egy biobox-ot, hangyákkal és egyébb aranyos bogarakkal teli dobozt, amit kamerákkal fognak megfigyelni. A doboznak nem lesz önálló légcserélő berendezése, a modul légterén osztoznak majd.

A Genesis I és a II is egyenlőre kísérleti modulok, bár az első igen-igen sikeresnek bizonyult. Felfújható elvre épülnek, így kis szállítási súlyt jelentenek. Hosszútávon egy egész űrhotelt szeretne a cég ezzel a technológiával kiépíteni.

Hogy a hotelvendégeg ne unatkozzanak, a II-es modullal felküldenek egy 40 labdát tartalmazó bingo dobozt, amit a földi operátorok irányítanak majd, és a videojelet figyelhetik a fogadni szándékozó unatkozó milliomosok.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr8124836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása