A Personal Spaceflight beszámolt egy interjúról, amit a brit Metro újság (wow eredeti cikkeket írnak?) készített Charles Bolden egykori űrhajóssal, amiben a civil űrhajózásról kérdezték. Két idevágó dolgot érdemes kiemelni (eredeti a linkeknél):

Arra a kérdésre, hogy támogatja, vagy ellenzi a civil űrkutatást a következőt nyilatkozta:

Nagy rajongója vagyok. Minden egyes alkalommal egy újabb ember repül a Föld körül egy újabb emberrel gyarapodunk, aki értékelni fogja ennek értékét és örömét, és látja, hogy ez az előny mit nyújt majd számunkra. Minnél többen, annál jobb.

Őszintén szólva nem teljesen értem itt mire gondolhatott az űrhajós, szerintem arra a jelenségre, amit az űrhajósok szoktak mesélni, amikor látják maguk alatt a Föld törékeny szépségét, jönnek rá milyen fontos is megvédeni azt.

A civilek kiképzésénél kiemelt fontosságúnak tartja, hogy ugyanolyan alaposan készítsék fel az űrturistákat is, mint a "kormányzati űrhajósokat". Ez komoly gondot okozna a Virgin Galactic jellegű társaságoknak, akik pont az utazás egyszerűségére, és mindenki által elérhetővé tételére helyezik a hangsúlyt.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr8524335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása