A Puli rover mellett egy lengyel jármű is randalírozik Marokkóban, a lengyel Magma White. A lengyel hallgatók pár éve a Mars Society University Rover Challenge felhívására kezdtek roverek építésébe, és az előddel, a Magma 2-vel meg a 2011-es kört meg is nyerték. A mostani rovert is megtúráztatták már itt-ott, tavaly például a Dachstein barlangjaiban teszteltek rajta egy francia radarberendezést, aminek a végső változata a Mars talaját fogja vizsgálni az ExoMars misszió során. Idén pedig egy lézer kapott rajta helyet, amivel élet nyomait lehet keresni: a lézerfény hatására fluoreszkáló, fotoszintézist jelző pigmenteket lehet vele azonosítani. A két rover a legutóbbi MARS2013 tesztnapon elment egyet együtt vadászni, és fotózgatták is egymást.

magma_sm.jpg
A Magma White a Puli szemszögéből...

puli_sm.jpg
és a Puli rover a Magma White szemszögéből. A lengyel rover kamerájának a felbontása nem túl jó, úgyhogy itt egy hagyományos fotó is az ebünkről:

puli_marokko_sm.jpg
A Puli Space változatos marokkói kalandjairól pedig a csapat honlapján és blogján számolunk be:

illetve:


A Puli Space fő támogatói:

hc_straigthtothepoint_450x84.jpg
telenor-logo.jpg
       snt-logo-low1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr405100945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

He 280 (törölt) 2013.02.28. 14:34:11

A lengyel rover kamerájának a minőségét még a korai szovjet holdszondák is verik.

teddybear01 2013.03.02. 10:33:32

@He 280: A pixelek száma még rendben is volna, de szvsz az optikával, a fényesség-szabályozóval lehet náluk a hiba. Egyszerűen "beég", túl kontrasztos a kép. A színfelbontás is korlátozott, túl fakó a kép.
süti beállítások módosítása