Tranquility és a COLBERT

2009.04.17. 00:12

Úgy tűnik, a NASA-nál több humorérzék rejtőzik, mint a mi Földrajzinév-bizottságunknál. Az űrügynökség online szavazást írt ki az ISS új moduljának elnevezésére, amire Stephen Colbert is felfigyelt, hasonlóan mint a Megyeri Chucknorris M0-ás északi híd idején tette. Saját műsorában, a Colbert Nationben újfent felszólította hát "népét", hogy szavazzanak rá minél többen. Az eredmény meg is volt: a Colbert név messze lekörözte a többi beküldő és a NASA saját javaslatait. Természetesen a szavazás eredménye nem kötötte a NASA-t, de nyilván a saját renoméjukat sem akarták rontani azzal, hogy teljesen elutasítják a humorista akcióját.

Így hát kompromisszumos megoldást találtak ki az űrügynökség PR-osai. A modul a Tranquility nevet kapja a Hold jól ismert térségére utalva. (Igazán belemehettek volna a Serenity-be is, elvégre az Apollo-17 a Mare Serenitatis szegélyénél szállt le...) A Colbert Nation vendégeként Sunita Williams, a NASA űrmaraton-futó űrhajósa közölte a rossz hírt a műsorvezetővel. Majd azzal folytatta, hogy Colbert mégis az űrbe jut: a Tranquility-n fog ugyanis helyet kapni a Combined Operational Load Bearing External Resistance Treadmill, a C.O.L.B.E.R.T. futópad. Nagy dicsőség ám ez, főleg mert jó sok edzésre van szükségük az űrhajósoknak, ha lassítani akarják csontjaik és izomtömegük leépülését. Úgyhogy mindennap felugranak majd a COLBERT-re, beletenni pár kilométert..

A Tranquility ezen kívül mindenféle szuperfejlett létfenntartó berendezésekkel és a Waste and Hygiene Compartmenttel (vécével) lesz ellátva. Hat csatlakozási pontjából egyre fog kerülni a Cupola, az "ablak-modul". A Tranquility 2009. decemberében indulhat az űrállomáshoz az STS-130-al.

 

The Colbert Report Mon - Thurs 11:30pm / 10:30c
Space Module: Colbert - Sunita Williams
colbertnation.com
Colbert Report Full Episodes Political Humor NASA Name Contest

Szerző: lacalaca

· 2 trackback 6 komment

Címkék: humor iss

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr981069911

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: https://zoost.us 2018.06.13. 02:33:51

A 10 legjobb francia film [31.] - Filmworlds

Trackback: Zoost.Us 2018.03.26. 11:47:22

Mi lett a kilencvenes évek nagy fiúbandáival? - charivari

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KGyST · http://repules.tumblr.com 2009.04.18. 11:50:44

Részletkérdés, de a Chuck Norris hídnál mi is pont ügyesek voltunk, és talán egy konzul ment be a Colbert-féle műsorba, és jóváhagyta a Colbert nevet, azzal a feltétellel, ha Colbert a hídavatásig meghal, mert élő személyről nem lehet hidat elnevezni. Állítólag jól ült a poén.

Amanitin2 (törölt) 2009.04.19. 09:40:39

www.indavideo.hu/video/A_Stephen_Colbert_hid_sztori_vege
A nagykövet ment be a műsorba.
Ez lehet, hogy egyesek szerint jó poén, szerintem elég szánalmas.
Kíváncsi vagyok az amerikai nagykövet mikor fog a Fábrynál szerepelni.

szomszédsrác 2009.04.19. 14:40:53

egyáltalán nem szánalmas , sztem vicces meg jofejség :)

Várkapitány 2009.04.21. 00:48:46


van némi különbség egy kb 10 évre tervezett majd megsemmisítendő modul meg egy némileg tartósabb híd közöt

a nagykövet meg lazán és ügyesen kezelte a helyzetet

mennyi hülye fanyalgó fasz van....

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2009.04.21. 11:36:44

A nagykövetes poén az jó volt. Én igazából azon lepődtem meg, hogy a hídra kiírták a kontesztet, Colbert miatt rohadt nagy publicitást kapott az egész, és utána elnevezték Megyeri hídnak. Na ehhez nem kellett volna az egész hajcihő.

"van némi különbség egy kb 10 évre tervezett majd megsemmisítendő modul meg egy némileg tartósabb híd közöt"

????... persze hogy van különbség, az egyik egy n+1. híd egy (világszinten) n+1. országban, a másik meg a világ első nemzetközi űrállomásának egyik modulja. A hidunk csak akkor lesz ismertebb, ha az semmisül meg tíz év múlva...

KenSentMe 2009.04.23. 05:09:44

Szerintem is szánalmas.. azért, mert Colbert is készült erre az érvre, és direkt keresett olyan Colberteket, akik már halottak.. na, azokról miért nem lehetett elnevezni a hidat, ha tényleg adnak a szavazatokra?

Putriország irányítóitól távol áll a humor.
süti beállítások módosítása