Űrkutatási blogkarnevál

2007.11.18. 07:00

Rövid áttekintő, ajánló a hazai blogok űrkutatásról szóló cikkeiről. Ez a lista közel sem teljes (nagyon remélem), ha szeretnéd, hogy a te oldaladról is írjak, akkor dobj egy emailt.

Úgy néz ki a Buran története sok írót megihlet. Talán a CCCP feliratú polók mögött titkon űrkutatásért lángoló ifjú szivek rejtőznek, vagy az elmúlt nagyság okoz ilyen romantikus érzelmeket. De az is lehet, hogy egy alapvetően átgondoltnak tűnő program (főleg a Shuttle fényében), és az elvesztegetett lehetőségek váltják ki a dicshimnuszokat. Két helyen is olvashatunk a Buran-ról (amiket én is megtaláltam):

Szocka blogja - Így múlik el
Prokee - Buran - az orosz űrsikló

Nagyon érdekes cikket olvastam az alábbi oldalon a marsraszállásról, előfeltételeiről:
Planet Neon - Leszállás a Marson - képesek vagyunk?

Illetve egy ígéretes, egyelőre még kevés cikket kínáló oldallal zárnám a sort: Űrtudblog


Összességében nagyon örülök, hogy ilyen színvonalú cikkekkel lehet találkozni a hazai weben.

A Cydonia pedig tárt karral fogad minden írójelöltet, aki eme lassan egy éves (!) oldal hasábján szeretné írását megjelentetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr51231773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása