Rosetta és az MTI

2007.02.25. 11:21

Tudományos újságírónak, fordítónak lenni úgy látom nem jelent sokmindent. Nézzük ezt az indexen megjelent cikket például. Bár a letisztult, egyszerű fogalmazás híve vagyok, a három mondatos bevezető
Kétszázötven kilométerre haladt el a Rosetta európai ûrszonda a Marstól. A kutatásban magyarok is részt vesznek. A szonda végcélja egy üstökös.

kicsit ledöbbentett. Az általános iskolás olvasókönyv ehhez képest miniszterelnöki beszéd kézirata. Mondatvégénleviszemahangsúlyt. Kicsit röhögtem, aztán úgy döntöttem ezt muszáj írásban is megtennem.

Ennél azért fontosabb, és érdekesebb, hogy a Mars mellett elhaladva a Rosetta csodaszép felvételeket is készített, amin többek között magaslégköri felhőt lehet kivenni:



A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr640116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása