Rövid hírek

2006.12.11. 10:00

Történt egy pár érdekes dolog a világban, megjelent néhány érdekes cikk, aki tud angolul, azoknak jó, aki szeretné magyarul olvasnia, annak kicsit várnia kell, amig lesz időm az érdekesebbeket lefordítani. Már amelyiket kell, mert például a szakmailag legjobb hazai űrkutatással foglalkozó oldalon jelent meg egy cikk a pénteki MANT ünnepségről, ugyanis a szervezet az 50. évfordulóját ünnepli. Érdemes megnézni a cikkben a képet, és - no offense - az átlagéletkort. Igen, ennyire tudnak eljutni a mai fiatalsághoz, ennyire érdekli a mai fiatalságot az űrhajózás, űrkutatás. (a MANT éves rendezvényére, immáron évek óta kb 20 fiatal jelentkezik. Igaz egy rettenetes esszépályázattal lehet rá bejutni, de könyörgöm, a fődíja a pályázatnak egy kiba*szott AMERIKAI ŰRTÁBORI RÉSZVÉTEL!)

No de evezzünk érdekesebb vizekre. A personalspaceflight.info is próbálja behozni a lemaradását, pár érdekes hírmorzsával a mexikói űrrepterekről, valamint az európai SpaceShipTwo alternatíváról (a European Commission (Európa Bizottság asszem) készített egy tanulmányt párszázezer euróért a témában).

Illetve megjelent egy érdekes cikk a civil szféra irányából, a szkafander készítésre szakosodó cégekről a Cosmic Logon. Végezetül egy kép azokról az emberekről, akik az űrhajózás lelkét alkotják:

a kép a NASA-é

Ez pedig az indítás. A kép a nytimes.com-ról lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr5421973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása