Nyilvánosságra hozták a újgenerációs orosz Elektro-L meteorológiai műhold első felvételét. A műhold, ami az első a nagyreményű Navigátor platformot alkalmazó űreszközök sorában, február 3-án érkezett meg geostacionárius pályája végleges helyére, a keleti 76. hosszúsági fok feletti pontra. Az elmúlt hetekben lezajlott tesztek után ez az első fotó igen bíztató eredmény, remélhetőleg a Navigátor beváltja a hozzá fűzött reményeket és megnyitja az utat a további meteorológiai és csillagászati műholdak előtt.

 

(C) NPO Lavocskin

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr592693250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MTom 2011.03.02. 20:30:09

Szegény Elektro-L-et senki sem lájkolja? Nincs egy árva hozzászólás? :)

Azért ne menjünk el a mellett, hogy büszkék most magunkra az Oroszok:

"Unlike most of Russian spacecraft flying today, the Elektro-L/Navigator project was conceived and developed after the disintegration of the Soviet Union, thus marking the reemergence of the nation's space industry after two decades of economic turmoil."

Persze nem egy orosz Space Shuttle projekt, nem egy Falcon 9 tempójú fejlesztés, de azért ideje már hogy meginduljon keleten is valami.

Nem kívánom vissza a hidegháborús versengést, de az biztos, hogy akkor nagyon komoly tempóban történtek az események összehasonlítva a mai időkkel. Egy kis pörgés jól jönne az űrkutatásban...

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2011.03.04. 15:37:22

@MTom: kiszedtem a plusz kommenteket. Amúgy meg van már 27 lájk. ;)

bioLarzen 2011.03.06. 14:12:34

Bacchus, lehet, hogy tényleg nem lapos a föld??? :D

Nem kicsit gyönyörű kép...

bio
süti beállítások módosítása