Pulit a Holdra! és Luna-2

2010.09.04. 22:02

Ezer forint kis lépés egy embernek, de közös erővel, együttesen hatalmas lehetőség a Pulinak, a magyar tudománynak és kultúrának!

 

 

És ha már a PuliSpace oldalán jártok, olvassátok el az első ismeretterjesztő cikket a Space, the Moon and the Hungarians sorozatban, melyben Lovas Miklós mesél nekem a Luna-2-ről. Már magyarul is!

1959-ben, miközben egy apró fémgömb a Hold felé tartott, a Csillagászati Kutatóintézet fiatal munkatársa éppen a távcsőbe nézett. A telihold fényesen világított az okulárban – de váratlanul, az esélyekre fittyet hányva, egy apró fekete pötty tűnt fel, hírt adva egy újabb szovjet dicsőségről az űrversenyben: a Luna-2 űrszonda elsőként érte el egy másik égitest felszínét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr352271977

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A NASA új szondája megérinti a napot 2010.09.05. 16:43:32

Az emberiség örök álma elérni a csillagokat. Közülük egy azonban különösen kedves a szívünknek - szűkebb othonunk, a naprendszer kellős közepe. A NASA új szondája elmerül a Nap légkörében, a felszíntől alig 6 millió kilométerre tomboló és kavargó tűzte...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása