20:45 elindult. erre sem fogadtam volna.

20:44  leemelik a sapkát a tankról

20:43 a hidraulika teszttje folyik, hamarosan nyomás alá helyezik az üzemanyagtankokat

20:40 - Elkezdődött a T-9 perces visszaszámlálás, visszavonják a fehérszobát tartó kart. Az időjárás jó, egyelőre minden jó.

20:00 - Kezdődik a közvetités

19:52 - T-9 perc,fél órás leállás, 20:36-kor lesz vége várhatóan. A felhők sűrűsödnek. Ennek a leállásnak a végén van az időjárásellenőrzés, ha ezen átjutunk, akkor ma az Atlantis elindul.

Frissités 19:47 - az időjárás egyelőre jó, egy mérsékelten optimista becslés szerint 40% az inditás esélye. A legutóbbi beépitett leállás épp elmúlt, az óra T-9 percig folyamatosan visszaszámlál.

A NASA lehet, hogy elhalasztja, de mi nem. A Polaris TV-vel együttműködve újra megtartjuk az űrrepülőgép inditás közvetitését. Az esélyek ellenünk szólnak, mintegy 70%, hogy a felhőzet és a szél közbeszól. Az űrrepülőgép tankolását elkezték, a visszaszámlálás nagy valószinűséggel el fog kezdődni. Hogy eléri-e a 20:45-ös célt, azt meglátjuk.

Közvetités információk:
A NASA Atlantis űrrepülőgépe utolsó előtti útjára a múlt év december 6-ai indítás elhalasztása után február 7-én, csütörtökön indul, késő este. A NASA TV az indításról szóló közvetítését a Cydonia és a Polaris Csillagvizsgáló csapata kommentálja a Polaris TV élő internetes adásában, 20:00-22:00 között. Meghívott vendégeink a misszió magyar vonatkozó kísérleteit, műszereit is bemutatják. (élő adás)

Ha most nem, akkor holnap, illetve holnapután lesz még egy inditási ablak, hasonló időben. A fejleményekről friss információkat fogok posztolni amig el nem indulok a Polarisba (update kommenteket külön köszönjük!)
Olvasnivaló:

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr33329385

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: nasa.gov | Super trend set 2008.02.07. 21:06:54

[...]alt="Related picture."> Atlantis k?zvetit?s folyamatosan friss??l posztolni amig el nem[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bucii 2008.02.07. 20:05:56

Helló!

Ezeken a bulit-in holdokon már sokat gondolkoztam: mi értelme van? Ha egyszer tervezett, meg a hossza is tervezett, akkor nyugodtan lehetnének egyszerűen T-39-nél, nem?

murfork 2008.02.07. 21:21:16

Hát srácok ez a "közvetítés" tragikomikus volt:)
Ha az amatőrségnek van KÁNONJA, akkor ez az volt.
Mivel még egy névtábla / felirat sem jelent meg, így csak azok a nickek alapján tudtunk azonosítani titeket:

- a 15 éve nem divatos barna zakós srác minek foglalta a helyet a képen? Kb 2 értelmes mondatot mondott fél óra alatt.
- a középső arc (aka. "KIPA amit visszavonnak") jó lenne ha visszanézné magát, mi nem emlékszünk egy helyes magyar mondatra sem, amit végigmondott / befejezett volna
tudod Kipa, előre akár lehet akár jegyzeteket is készíteni, feltalálták a szövegkiemelőt is már, elkerülendő a "mission control"-szerű blackoutokat :)

- sajnos a harmadik szpíkert sem tudjuk azonosítani, belsős neve "NemcsákKarcsi" na ő viszont tényleg egy hozzáértő és higgadt közvetítő volt: tényleg felkészült és pontos adatokkal szolgált az egész folyamatról (külön tetszett, hogy a mobilján mérte az eltelt időt, profi:D ) - le a kalappal előtte. Ő volt a "hozzáértő geek" a témában, maximálisan élveztük minden mondatát.

Mivel Kipa általános bunkóságáról tett bizonyságot az első vendég leültetésénél és a "beszélgetés" megkezdésénél (ki maga és mit akar, meg mi köze a Colombus-hoz), így azt közös döntésre már lehallkítottuk; ezután a sávszélességetek is elfogyott - sajnos ki is kellett lőni a progit: kb. mintha egy Venyera szondáról hallgattuk volna az echo-t - elegünk lett.

Az operatőr srác szerzett még vidám perceket; egyébként vannak remek szoftveres realtime vágószoftverek is, amik több forrásból jövő jelet is tudnak használni, akár opensource alkalmazások is, talán nézzetek utána.

A közvetítés - mivel nem PC-ről néztük - a leírásotok alapján nem lett volna számunkra nézhető; csak azért tudtuk követni, mert szakmabeliként tudjuk, hogy csak a VLC player az egyetlen megbízható médialejátszó - szerintünk a kereskedelmi winamp helyett megérdemelné a linket a PolarisTV oldalon.

Összefoglalva: reméljük tudtok ennél jobbat is, és vivát "NemcsákKarcsi"! :)

Gaius Baltar · http://cydonia.blog.hu 2008.02.07. 21:44:00

murfork: tudnatok esetleg valami ilyen vagoszoftvert ajanlani?

nagyon fajt a Kipa latom :)

murfolk 2008.02.07. 23:54:41

Baltar,

1) jahshaka.org
2) mondhatott/tál volna helyette topit, mao-zit boshit vagy zucchettot is :P

Gaius Baltar · http://cydonia.blog.hu 2008.02.08. 00:46:31

1) ok, tovabbitom az illetekeseknek, remelem bevalik. ha van meg ilyen javaslat, akkor ne kimeljetek.
2) es akkor mi a konkluzio? hogy nem kellett volna poenkodni, pofa satuba, es akkor jo?

A bemutatkozas az elejen megvolt, legkozelebb majd - no nem mintha szamitana - teszunk valami arcoskodo tablacskakat.

Mirol neztetek egyebkent?

A kritikat meg koszonjuk.

Gaius Baltar · http://cydonia.blog.hu 2008.02.08. 01:04:59

azt elfelejtettem irni, hogy a barna zakos srac csak azert ult be, mert kenyszeritettem ra, raadasul beteg is volt. szoval ezt neki mentsegul.

tvk 2008.02.08. 10:38:10

Üdv, nekem így is tetszett. A tartalom a lényeg, nem baj ha lazák vagytok (sőt...). Ifj. Vágási Feri pedig tényleg nagyon vágta a dolgokat!

Winamp-pal néztem. A Polaris oldalán ki volt írva hogy azzal is lehet nézni.

KGyST · http://repules.tumblr.com 2008.02.08. 18:09:47

Szerintem fantasztikusan jó volt a közvetítés, le a kalappal, a tudásotok meg impresszív, én spec csak bele akartam nézni, de ottragadtam a közvetítés előtt, és végig is néztem, remélem, még lesz ilyen sok.

A kipa nem volt gáz, de hát a poénok csak ilyenek, azok mindig érzékenységeket sértenek.

A winamp-os megoldás szerintem is elég problematikus, élőben kevésbé, de (holtan :) ) utólag lejátszva a plugin, amit nem tudok előre-hátra tekerni, az tényleg agyvérzés, ezért is szoktam az MCSE médiatár anyagait csak hangban hallgatni, ezen tényleg lehetne javítani.

Meg nem lenne baj az összes Polaris TV-s jelenést és előadást valami publikus Google Calendarba feltenni, és megosztani, jelen pillanatban nekem kellett magamnak beírogatni, az kissé agyhalál.

KGyST · http://repules.tumblr.com 2008.02.08. 18:10:56

Külön öröm, hogy még a magyar kísérletekre is szereztetek embereket akik hajlandóak voltak bejönni.

murfonk 2008.02.12. 19:54:29

1) Gaius, OS X alól néztük végül VLCPlayerrel (www.videolan.org)
elméletben a Perian is megnyitja (Quicktime plugin), gyakorlatban nem volt hangja

2) lehet poénkodni, csak valami formát is kellene adni a műsornak :D

3) a névtábla szerintem nem arcoskodás, hanem ugye mi is kicsit később jutottunk el odáig, hogy halljuk a streamet (Perian->OSX cserélgetés), szóval ezért maradtunk le mi is az elejéről...

murfonk (aki egylényegű murfolkkal:)

Gaius Baltar · http://cydonia.blog.hu 2008.02.12. 22:23:47

ja VLC-t ismerem, en mplayerrel szoktam nezni, ott a streammel nincs gond. akkor ezt tovabbitom a musort effektive osszeheggesztoknek, meglatjuk. Most a musor kapcsan felmerult egy csomo otlet, reszben hala az itteni visszajelzeseknek, fogjuk oket alkalmazni, csak idobe telik majd (szabadido kronikus hianya). szoval kosz minden egyes otletert es javaslatert.

2) ezzel egyetertek, de meg mi sem tudjuk pontosan. ez osszesen a masodik ilyen jellegu adasunk, teljes mertekben kiserletezo, azt sem tudtuk, hogy erdekli a tema az embereket.

3) jo, akkor ezt felirom, a kovetkezo adaskor majd probalunk valamit intezni

(Es kulonben is ma mar a Mac is csak egy PC :P)

KGyST · http://repules.tumblr.com 2008.02.13. 10:21:07

A névtábla az egy felirat legyen, egy névtáblából 320*240-ben semmi nem fog látszani.
süti beállítások módosítása