Az Ares 1 és az Orion űrhajó elvileg a 2010-ben visszavonuló űrrepülőgépet szerepét venné át 2015 márciusában. Elvileg.

NASA források szerint az Ares 1 jelenlegi koncepciója 25 herzes rezgést okoz indításkor, károsítva az űrhajót, és valószínűleg komoly kárt okozna a rakéta különböző berendezéseiben. Rakéta navigációs rendszer nélkül pedig nem egy szép látvány. (mondjuk ez nézőpont kérdése)

A SpaceRef szerint a mostanában bejelentett hat hónapos csúszás az Ares 1 előzetes terveiben egy egy-másfél éves késést jelenthet az első nyílvános repüléseknél. Ráadásul a korábbi jelentésekkel ellentétben nem újra felhasználható első fokozatot tervezhet az új rakétához:
In addition, NASA sources report that the option of having a non-recoverable first stage for Ares 1 is also still under active consideration within the Ares design team - this despite stern statements to the contrary by former ESMD head Scott Horowitz last year.


Ám ezt a NASA cáfolta:
"NASA is not considering a non-recoverable first stage for Ares I. A recoverable system is the preferred approach, and the agency confirmed this baseline through a trade study as part of the recent systems definition review."

Szerző: Gaius Baltar

2 komment

Címkék: ares i

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr48231804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belfegor 2007.11.17. 09:39:50

Nos.. a mondat pont azt jelenti, hogy NEM lehet az első fokozat nem-újrafelhasználható..

Gaius Baltar · http://cydonia.blog.hu 2007.11.17. 14:01:56

ereztem, hogy tul keso van mar, koszonom a figyelmeztetest, javitottam.
süti beállítások módosítása