STS-118 pályára állt

2007.08.13. 04:40

Keleti parti idő szerint augusztus 8-án este 6:36-kor elindult az STS-118 küldetésre az Endeavour űrrepülőgép, és 6:50-kor Föld körüli pályára állt.

A földi irányitás három nappal meghosszabitotta a küldetést, miután sikeresen üzembe helyezték az új Station-to-Shuttle Power Transfer System (SSPTS) berendezést, ami az űrállomásról látja el energiával az űrrepülőgépet, igy tartalékolva annak erőforrásait. A jelenlegi tervek szerint igy augusztus 20-án válnak le az űrállomásról és 22-én érnek földet.

Vasárnap elvégezték a most már szokásos (és kötelező) hőpajzs-vizsgálatot. Tracy Caldwell és Barbara Morgan küldetésfelelősök és Scott Kelly parancsnok kezelték az űrrepülőgép robotkarját, Charles Hobaugh pilóta és Clay Anderson ISS fedélzeti mérnök pedig az űrállomás robotkarját.

Dave Williams és Rick Mastracchio küldetésfelelősök közben a hétfői űrsétára készülnek, amely során kicserélik a Z1 szerkezeti elem giroszkópját (amely az űrállomás irányát biztositó négy giroszkóp egyike).

Forrás:
www.nasa.gov

További infó és képek:
www.urvilag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr46138598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása