Így jár, aki pórul

2007.01.29. 22:09

Az adózást nem szeretjük. Főleg nem akkor, ha nyerünk valamit, de állambácsi még abból is kéri a sarcot. Nincs ez másképp az oly csodás USA-ban sem. Brian Emett története bejárta már a külföldi sajtót, így illő, hogy itt is csodálkozzunk és sajnálkozzunk a kapitalista világ kristálytiszta manifesztációján.

Brian Emett gyerekkori álma, hogy eljuthasson az űrbe. Hősünk az Oracle szoftverfejlesztő cég egy játékán nyert egy 138 ezer dollár értékű jegyet a SpaceAdventures űrutazására, ám az adóhatóság úgy gondolta, hogy ebből neki is jár valami: benyújtotta 25 ezer dolláros követelését Brianhoz. Ő alaposan átgondolva a dolgot szívszakadva bár, de lemondott a nyereményéről. (az Oracle-t ez egy cseppet sem zavarta, a reklám végülis bejött, most a jegy újraosztásán dolgoznak)

Úgy tűnik népszerű dolog manapság nyereményjátékokat szervezni, ahol a fődíj egy űrutazás... Bár az űrturizmus még gyerekcipőben (mit cipőben, még csak babakocsiban tologatják) jár, de már a Microsoft és egyéb nagy cégek nevei jegyzik a nemlézező ülőhelyek elajándékozását. A szoftveróriás jelenlegi nyereményjátékán például a Rocketplane Ltd még nemlétező, majd csak 2009-ben induló szuborbitális repüléseire lehet jegyet nyerni, korábban a Virgin Galactichoz lehetett bejutni egy másik játékkal. Ez utóbbi játékok azonban különböztek az Oracle által szervezettől, ugyanis pénzt is kaptak a nyertesek, amiből az adót ki lehet fizetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr3732042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása