Legalábbis valahogy így lehetne röviden összefoglalni Dr. Lisa Porter legújabb nyilatkozatát. Az újságírók a NASA utánpótlásáról (és úgy globálisan az amerikai felsőoktatás totális csődjéről) kérdezték a hivatal egyik vezetőjét (teljes titulusa valami olyasmit jelent, hogy "az Aeronautikai Igazgatóság társadminisztrátora"). A válaszok humorosak, és egyben végtelenül lesúlytóak voltak:

"I don't think that we need to adapt our educational strategies to the short attention span of today's students," stated Dr. Porter. "Rather, I think that we need to teach them discipline and perseverance. We need to coach them not to expect instant gratification, but to recover from failure and keep going - a quality shared by productive aerospace engineers."

Röviden: Nem hiszem, hogy oktatási stratégiánkkal a mai diákok rövid tartamú figyelméhez kéne alkalmazkodnunk. Inkább úgy gondolom, hogy fegyelemre és kitartásra kell őket tanítanunk. Arra kell szoktatnunk a diákokat, hogy ne várjanak azonnali jutalmat, ellenben képesek legyenek a hibák után felállni és tovább menni - ez az igazi mérnökök tulajdonsága.
Ha az ember felületesen olvassa, még akár egyet is ért vele. De sajnos a részletek a teljes ignoranciáról tanuskodnak. A rövid ideig tartó összpontosítás ignorálása létező probléma, internetes világunk velejárója. Figyelmen kívül hagyni egy problémát hiba. A problémákat meg kell oldani, az oktatásnak segítenie kell a diákoknak, nem megtörni őket. Amennyiben Dr. Lisa Porter komolyan gondolja az efféle megnyilatkozáskat, és ez a NASA vezetőségének véleményét tükrözi, úgy egy évtizeden belül búcsút mondhat szellemi fölényének.

(forrás: nasawatch.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr529546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikke 2007.01.21. 15:05:12

Úgy érted, ellentmond önmagának?

Gaius Baltar · http://cydonia.blog.hu 2007.01.21. 15:15:56

nem, Dr. Porter nem mond ellent magaval, szimplan teved. ha kitartanak emellett a hozzaallas mellett, akkor egyszeruen nem fogjak tudni felkelteni a diakok figyelmet (amire utalo jelek mar most vannak, irtam is rola korabban).

Radar · radar.blog.hu 2007.01.24. 11:02:03

Talán kicsit pontosabb fordítás:
Nem hiszem, hogy oktatási stratégiánkkal a mai diákok rövid tartamú figyelméhez kéne alkalmazkodnunk. Inkább úgy gondolom, hogy fegyelemre és kitartásra kell őket tanítanunk. Arra kell szoktatnunk a diákokat, hogy ne várjanak azonnali jutalmat, ellenben képesek legyenek a hibák után felállni és tovább menni - ez az igazi mérnökök tulajdonsága.
süti beállítások módosítása