Így csinálják az amcsik

2006.12.29. 08:49

Új-Mexikóban épül az évezred elejének egyik legjelentősebb beruházása - talán nem is anyagilag, hanem a jelenség miatt -, itt épül a világ első kifejezetten privát, civil használatra szánt űrkikötő, a Spaceport America. Három helyi megye egy új adó bevezetését fontolgatja, aminek a bevételéből támogatnák az építkezést, és az űrtudományok, fizika, mérnöki tudományok oktatását az iskolákban. Ha a megbeszélés eredményes lesz, akkor 2007 áprilisára már 25%-os adóval számolhatnak a boltban.

Kép balra: a Spaceport America területe madártávlatból. Forrás: spaceportamerica.com

A Las Crucestől kb 60 km-re északra fekvő űrreptér területére december 21-én kötötték meg a 25 évre szóló bérleti szerződést. Miután a terület nagy ranchok egy részén fekszik, ezért két családnak, a Cain és a Wallin családnak fizetik a bérlet egy részét, illetve a New Mexico Space Authority kötelezettséget vállalt egy-egy emlékhely emelésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr5624821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása