Goldenblog 2011

2011.09.07. 13:20

Friss hír: a Cydonia a Szakértői kategóriában a zsűri első helyezését érte el! Gratulálok a szerkesztő Lacalacának és köszönjük olvasóinknak a nézettséget és a biztatást. (radar)

Ismét itt a Goldenblog, megint nem kampányoltam túlságosan, így a szavazáson nem szerepeltünk túl fényesen. Bár a like-vadászatnak nem is vagyok nagy híve. Szerencsére van zsűri általi válogatás is, akik a tíz kiemelt és a három dobogós közé sorolták a Cydoniát! Holnap este az A38-on derül majd ki, hogy mi a végeredmény, sajnos én nem leszek ott mert a héten pulzáló csillagos konferencián pulzálok az előadóterem és a kávé utánpótlási lehetőségek között között, de Radar kolléga elvileg képviseli majd a blogot. Addig is így értékelt minket Berényi Konrád (Onlinemarketing):

 

Szeretem a kalandokat, és a XX. század legnagyobb kalandja az űrutazás volt. Ez persze nem lenne csillagászat nélkül, és ki az, aki ne szeretne néha elmerengeni a csillagokba? De ez így egyben tudomány is - és erről szól a Cydonia blog. Űrutazásról, csillagászatról, tudományról - a modern ember legnagyobb kalandjairól. Ez a blog sosem unalmas, ráadásul nagy erénye, hogy azok is érthetik, akik csak csöndes szemlélődők, nem szakmai érdeklődők. Hírek, információk, történetek az űrhajózás világából - folyamatosan frissen és ébren tartva az olvasókat. (Berényi Konrád)

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr993208811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vulpes dolosus 2011.09.07. 15:55:26

elég tuti a blog, de a "sötétzöldek" és egyéb mém-kategóriájú kifejezéseket hanyagolni kéne.én fontosnak tartom a környezetvédelmet és nem volt jó érzés ezt a stílust olvasni.a véleményt le lehet írni, de mint rendszeres olvasó tárgyilagosabb közlést várnék.elképzelhetőnek tartom, hogy a reklám hiányán felül ilyen incidensek is hozzájárultak az eredményhez, legalábbis igazolva látom (de tulajdonképp eldönthetetlen).

Radar · radar.blog.hu 2011.09.07. 18:01:51

@janidani: Ez azért blog és nem hírportál, mert egyéni véleményeket írnak benne (ráadásul minden szerző a saját egyéni stílusában). Én ugyan nem vettem észre a sűrű sötétzöldezést, de nem is bánom. Kiskoromban én is környezetvédő akartam lenni, de ma már látom, hány sötét ember van közöttük, akik tevékenységükkel legalább annyi kárt okoznak, mint jót; akiknek gyakran fogalmuk sincs az elemi tudományos tényekről. (Vagyis szerintem a sötétzöldezés nem csak egyéni stílus, hanem megalapozott...)

vulpes dolosus 2011.09.07. 18:12:49

@Radar: Nem kerestem vissza pontosan a cikkre, amelyikre gondoltam, de valószínűleg csak a meglepetés beszél belőlem, annyira eltért a korábbiaktól. Sajnos azt kell mondjam, a sötétzöld kifejezés már más blogokon, fórumokon is jelen van és sokszor rutinból használják, a hangulatot pedig ez rögtön ellenségessé teszi. Valóban, alá kell írjam: ez nem hírportál, hanem egy szubjektív blog. Amúgy elég fasza infók vannak benne, remélem még sokáig lesz időtök szerkeszteni.

Radar · radar.blog.hu 2011.09.07. 18:15:03

@janidani: Bevallom, én valóban sokszor ellenséges vagyok a zöldekkel szemben, és ezt meg is szoktam mondani. Ámbár úgy vélem, van rá okom, de energiám nincs rá, hogy kifejtsem. Már rééégóta próbálom rávenni magam, hogy kitérjek pár ilyen kérdésre a rég halott saját blogomon, de a lustaság :( Persze ha van érdeklődés, akkor könnyebb:)

A cydoniát is rééég szerkesztettem, kellene egy kis aktivitás. De köszönjük a biztatást :)

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2011.09.07. 20:56:43

@janidani: nem hinném én azt, hogy egy erősebb véleményt kinyilvánító poszt (nem mintha bármely Greenpeace nyilatkozat nem lenne hatszor elfogultabb) miatt oly rengeteg olvasót vesztenék, arra sokkal jobb módszer ha nem írok pár hétig... (tapasztalat!)

Ha azért írnék posztokat, hogy mindenki egyetértsen velem, el se kezdeném, persze a legtöbb azért nem polarizálja az olvasótábort. Egyébként meg elmehetnék abba az irányba is, amit a például a Critical Biomass csinál, hogy felvállalja a mindenféle bolondokkal való küzdelmet, és akkor aztán lenne itten is olyan kommentháború meg fogaknak csikorgatása mondjuk holdraszállás vagy kozmológiai témákban, hogy csak úgy zengene, de maradok a bolondok helyett a való világ problémáinál. Évente egy kirohanást csak el lehet viselni, nem? :)

@Radar: na megint jön az ígérgetés, Mikitől is kaptam pár hónapja... ;) Egyébként erről a posztról van szó:
cydonia.blog.hu/2011/06/03/nemetorszag_bezarja

S.O.A. 2011.09.07. 22:07:30

Magam is úgy vélem, hogy jó a blog stílusa így, ahogy van, sötétzöldezéssel és minden egyéb kifejezéssel együtt. Tisztelendő az a szélmalom harc, amit a Critical Biomass meg a Szkeptikus blog művel a "fény gyermekeivel", azaz hogy a legidiótábbat is próbálja tárgyilagosan meggyőzni, de az is igaz, hogy fárasztó és unalmas komment hadjárat a vége a dolognak... El lehet intézni igenis egyszerűbben a dolgokat:

"Ez hülyeség, kérem!"
/Besenyő István/

Crane (törölt) 2011.09.07. 22:47:06

Penge ez a blog, Wilkinson! Az ember kaphat díjakat, és vállveregetést szakértőktől, de az igazi elismerést csak a közönség adhatja meg. ;)

MTom 2011.09.07. 23:04:49

Gratula az eredményhez!

Én pont a zsűri általi kiválasztást tartom nagyobb eredménynek, nem az x számú szavazatot.

Pl. a feleségem blog-ja is előrébb végzett (27.). De mégis, mind ő, mint én vártuk, és utólag nagyon megörültünk, hogy "kiválasztott" lettél, nem csak egy jópofa blog a "mainstream"-ből.

freemind93 2011.09.08. 14:10:04

grats a goldenblogert, egyebkent is kivalo a blog. sotetzold maradjon.

andras1980 2011.09.09. 12:49:34

Sajnos nem találtam meg a szerző(k) e-mail címét a blogban, ezért itt írom le azt, amit e-mailben küldtem volna:

Kedves Győztesek!

Gratulálok a Goldenblog helyezésekhez a Szakértői Blogok kategóriában. Ez az e-mail a közönségszavazás első 10 helyezettjének és a zsűri szerinti legjobb 10 blog szerzőjének szól. Ez kifejezetten reklám célú e-mail, de nem spam, mert csak egyszer küldöm el. Együttműködést ajánlok, amivel erősíthetjük egymás sikerét.

A Felsőfokon.hu Magyarország legnagyobb szakmai blogmagazinja. Többféle szakterületen lehet nálunk blogot írni, mindenki a saját szakmájában publikálhat. Szakágaink folyamatosan bővülő listája itt található: www.felsofokon.hu/szakagak.

A bloggereinknek semmilyen kötelezettsége nincs, a blogok számát, terjedelmét nem korlátozzuk, a bejegyzések gyakoriságát sem írjuk elő. Egy szakmai blogban egy szakmai terület bármely szakágában lehet publikálni. (Én is élek ezzel a lehetőséggel, saját szakmai blogjaimban pl. a környezetvédelem szakterület többféle szakágában publikálok. Saját szakmai blogjaim: www.felsofokon.hu/blog/meszaros-andras-blogja, Goldenblogra nevezve, 160. hely 2 szavazattal, és www.felsofokon.hu/blog/kornyezetvedelmi-blog.)

A szakmai bloggal pénzt is lehet keresni, érdemes minden bejegyzés végére kulcsszavakat írni, mert a kulcsszavak alapján lesznek hirdetések a blogban, és ha valaki rákattint egy hirdetésre, akkor a bloggernek jár kattintásonként 0,25 Ft. Távlati tervünk a blogmagazin akkreditációja, így néhány év múlva akár tudományos fokozatszerzéshez is elismerhetik publikációnak az itt megjelent blogbejegyzéseket.

A bloggerek hozzászólhatnak egymás blogjához, így értékes szakmai információkhoz juthatunk bloggertársainktól. Egymás blogjából is sokat tanulhatunk. Szeretném, ha minl több győztes, díjazott blogger csatlakozna hozzánk, és kölcsönösen növelnénk egymás színvonalát és hírnevét.

A kezdetekhez hasznos lehet ez a néhány oktatóvideó a regisztrációról és a blogindításról: www.felsofokon.hu/felsofokonhu-fejlesztesi-blog/2011/06/14/regisztracio-blog-inditas-es-csatlakozas-szakmai-terulethez, de a szerkesztőség tagjai is mindig szívesen segítenek. További részletek: info@felsofokon.hu. Remélem, hogy találkozunk a blogmagazinban és a szeptember 24-én 9-14 óra között, Székesfehérváron a Hotel Magyar Királyban megrendezendő Felsőfokon Kick-off Konferencián.

Üdvözlettel:
Mészáros András
szakmai blogger
andras1980@mailbox.hu

proletair · http://lemil.blog.hu 2011.09.09. 22:09:39

Gratulálok a sikerhez! Igazán megérdemelt győzelem!

Radar · radar.blog.hu 2011.09.10. 08:58:23

@andras1980: Az akkreditációhoz sok sikert... De ahhoz, hogy elfogadják publikációnak, általában peer-reviewed cikkek kellenek, ezt hogyan szándékozzátok megoldani? (Tekintve, hogy a hagyományos folyóiratoknál-konferenciáknál is problémás.)

Crane (törölt) 2011.09.12. 12:37:32

Gratula az első helyhez! Látom megjelentek a bizniszmenek is. :D
De aztán jöhetne lassan egy új post is, mert közben meg pörögnek az események az űrkutatásban. ;)

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2011.09.12. 13:08:47

Köszi mindenkinek!

@Crane: tudom, tudom, múlt héten konferenciáztam... De igyekszem bepótolni a dolgokat. Szerencsére ez blog, szóval nem kötelező minden millió helyen leközölt hírt lekövetnem nekem is.

@andras1980: köszönöm, de a Cydonia és a Puli Space honlapja mellett már nem folynék bele még egy projektbe, ezekre is egyre kevesebb időm jut. A fokozatszerzéshez való hozzájárulással kapcsolatban én is szkeptikus vagyok, természettudományok területén csak a referált szakfolyóiratokba történő publikálás számít valamit (meg a hivatkozások száma és egyéb mutatók).
süti beállítások módosítása