Holnap hazaérkezik utolsó útjáról a Discovery űrsikló - az alkalomra két speciális reggeli ébresztő dalt is kapott a legénység. Az elsőn William Shatner köszönti az űrsiklót a Star Trek nyitó mondatainak Discovery-re hangolt változatával, a másodikon a Big Head Todd & The Monsters élőben játssza a legénységnek a "Blue Sky" című számot. A dalt az STS-114 legénység kérésére írta a banda, a Discovery "Return to Flight" küldetésére, az első repülésre a Columbia tragédiája után. Végül a harmadik videó az STS-133 misszió eddigi történéseit foglalja össze. Enjoy!

(A videók a tovább után, hogy ne nyírják ki a főoldalt.)

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr522722013

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fare the well Discovery! 2011.03.10. 10:57:32

Amikor az első űrrepülőgépet fellőtték 1981 áprilisában, meg voltam győződve, hogy ez lesz az űrutazás jövője. 10 éves voltam, imádtam mindent, ami nem szovjet. Az amerikai űrhajósok mindig sokkal szimpatikusabbak voltak, az űrruháikon rengeteg logó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korxi 2011.03.09. 21:36:17

Jók a videók, kösz hogy így összeszedted őket!
Sajnálom hogy nem repül többet, nem tudok most mást csinálni (függetlenül attól hogy mit gondolok a shuttle programról úgy általában).
Viszont nem találok az egész videót a landingról, pedig azt hittem hogy ma estére már lesz.
Van viszont olyan, amin egy eléggé HD mozgóképen az ISS szerepel, a hozzá kapcsolódott, most egy időpontban fent levő többi űrhajóval.
Kár hogy pont senki nem volt ott aki akkor fényképezett volna, amikor még a Discovery is dokkolva volt:)

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2011.03.09. 22:07:53

@korxi: úgy volt, hogy az egyik Szojuzzal leválnak, csinálnak fotókat, majd visszadokkolnak, de az oroszok túl kockázatosnak ítélték a dolgot. A Mirnél volt ilyen:
www.nasa.gov/multimedia/imagegallery/image_feature_189.html

korxi 2011.03.12. 11:38:52

@lacalaca:Ja azt a képet nem hagyhatták ki az oroszok sem. Nem láttam még eddig
Kár hogy itt nem, egyedülálló kép lett volna.
Ritka hogy az oroszok a túl nagy kockázatra hivatkoznak. Bár nem akarok belepofázni úgy hogy nem ismerek semmi konkrét körülményt.
süti beállítások módosítása