A Galileo Webcast honlapja írja:

Élő közvetítésünk – február 7-én (vasárnap) reggel 8 órától:

Az STS-130 űrrepülő küldetés feladata a Tranquility csomóponti-modul és a Cupola kilátóegység felszállítása a Nemzetközi Űrállomásra. Ezzel az űrállomás amerikai lakható részének kiépítése befejeződik. A tizenhárom naposra tervezett repülésen az Endeavour űrrepülő hatfős személyzete három űrsétát hajt végre. Az űrséták fő feladata a modul fizikai csatlakoztatásán túl az űrállomás hűtőrendszerébe való bekötés lesz. Ezen kívül kisebb karbantartó munkákra is sor kerül. 

Az indulásra várva bemutatjuk a küldetés tervezett műveleteit, továbbá szó esik az amerikai űrprogram jövőjéről is - a napokban felfüggesztett holdprogram fényében. Közvetítésünkben a NASA TV élő adását hazai szakemberek kommentálják, szerettel várja a nézőket virtuális stúdiónkban Tepliczky István, Vizi Pál Gábor és Zsombok Gábor. 

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr451733061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása