Augustine: menjen az Ares I-X

2009.09.20. 16:27

Egyelőre még nem lehet tudni, mi fogja a jövőben az űrbe juttatni az amerikai asztronautákat, de úgy tűnik az Ares első tesztrepülésére sor fog kerülni. Norm Augustine, a neve alatt futó, a NASA jövőjét firtató bizottság feje a következőket nyilatkozta a nasaspaceflight.com szerint:

Nem esett szó az Ares I-X-ről (a bizottságban). Viszont Gerst-tel (Bill Gerstenmaier/Associate Administrator, Space Operations Mission Directorate) beszéltünk róla. Ez az ő döntése lesz. Ha az enyém lenne, én indítanám. Sok pénzt fektettünk bele, és fontos technikai információkat gyűjthetnénk. Ha folytatjuk az Ares I fejlesztését, akkor ez egy fontos lépés, ha nem, akkor is tanulhatunk belőle.

 

Maga a rákéta egyelőre a szerelőcsarnokban áll, a műszereket, érzékelőket meg minden egyebet ellenőrzik rajta. A 39B indítóállás átalakítása a végéhez közeledik, az Ares I-X a jelenlegi tervek szerint október 31-én indulhat. Illetve attól függ, mert akkorra az Atlantis kikerül a 39A-ra, a november 12-én induló STS-129 misszióhoz. Egyelőre vizsgálják, hogy képes-e az Ares I-X lelőni a szomszédos álláson várakozó űrsiklót, mert akkor eltolják a startot az Atlantis távozása utánra.

Tényleg, videó volt már róla? Tettem egyet a tovább mögé.

 

 

Szerző: lacalaca

5 komment

Címkék: ares i

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr701394827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2009.09.22. 13:11:29

Üdv ! Ha jól értem, ezt a szép kis filmet, az Ares áll egy első fokozatból ami levállik, és elég, és áll egy másodikból ami visszatérhet és többször is felhasználható? Teherhordásra, űrhajósok hordozására?

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2009.09.22. 14:10:23

@Sigismundus: nem egészen. Az első fokozat az, ami alul van, az visszaesik a tengerbe, kihalásszák és újrafelhasználják. A második fokozat lesz a teteje, de abból még szinte semmi sincs kész, ezért ennél a tesztnél az csak üres vas, hogy olyan legyen, mintha. Azt most hagyják is leesni a tengerbe és elsüllyedni. A későbbiekben a valódi második fokozat fogja továbbvinni és pályára állítani az Oriont, ami a rakéta tetején fog csücsülni.

torrenthez 2009.09.25. 17:14:30

Hahó ! Hol van, merre van a Holdon talált vízzel kapcsolatos nagyszerű, részletes poszt ?

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2009.10.01. 16:44:49

@torrenthez: Az Űrvilágon vagy a hirek.csillagaszat.hu-n érdemes keresgélni, a válasz: urvilag.hu/article.php?id=3479 .
süti beállítások módosítása