A Virgin Galactic készülő űrugrójáról, szuborbitális űrrepülőgépéről készülő fotót dobott fel a netre a flightglobal blog.

Még több kép a készülő gépről itt. A SpaceShipTwo a Scaled Composit SpaceShipOne űrhajója alapján készül a Mohave sivatagban. Célja turisták eljuttatása a világűrbe (gyk. 100km-rel a földfelszín fölötti térbe). Úgy tűnik a cégnek elég jó a marketingje, az elővételben mintegy 100k dollárért árult jegyek fogyatkozóban vannak (ha ugyan el nem fogytak azóta, hogy legutóbb hallottam róla).

A Virgin több, saját űrrepülőtérre tervez leszállni, főhadiszálásnak az Új Mexikóban épülő Spaceport America-t (fantáziadús név 2 (hol a hashmark mac-en?)), az ausztrál woomera-i repteret valamint a svéd kirunai űrkikötőt kívánják használni.

tipp by engadget

ps.: jelen írás a Virgin halál lassú internetén keresztül készült, sok szenvedés árán.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr52536022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása