Amolyan igazi "no comment" rövidhír ez: az új kisbolygók felfedezését rögzítő intézet, a Minor Planet Center múlt héten riadóztatott, ugyanis csillagászok egy olyan égitestet találtak, ami csupán 5600 km-re véti el a Földet. A megfigyelések pontosak voltak, független forrásokból állították össze a pályakalkulációkat. Katalógusba 2007 VN84 néven került a pontenciálisan világunkat fenyegető objektum.

A moszkvai űrkutató intézet egyik munkatársa, Denis Denisenko viszont érdekes felfedezést tett: észrevette, hogy a 2007 VN84 pályája furcsa módon megegyezik az Európai Űrügynökség Rosetta szondájának pályájával. E szonda ugyanis épp egy tervezett ingamanővert hajtott végre a Föld mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr38228052

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Radar · radar.blog.hu 2007.11.14. 04:48:43

A nem katonai űreszközök pályája eléggé nyilvános, nem tudom, mibe kerülne nekik számitógép kapacitást és munkaerőt áldozni rá, hogy ezt automatikusan ellenőrizzék...
süti beállítások módosítása