Lengyel-magyar

2007.03.12. 18:22

Holnap repülök Varsóba, hogy az ottani űrkutató fiatalokkal találkozzam a varsói egyetemről. Rengeteg érdekes projectben vesznek részt, amiből az itthoni diákok tanulhatnának: már ötször voltak parabolarepülésen, részt vesznek a SSETI programokban, a YES2-re pedig úgy tudtak részvételi jogot szerezni, hogy nem is tagjai a megfelelő egyezményeknek. Beszámoló pár nap múlva.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr3645784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lacalaca · http://lacalaca.blog.hu 2007.03.15. 17:17:53

Azért az SSETI-ben magyar egyetemisták is részt vesznek - más kérdés,hogy pénz erre sincs...

Gaius Baltar · http://cydonia.blog.hu 2007.03.15. 17:37:56

megjöttem.

laca: az azért erős túlzás, hogy pénz nincs a magyar SSETI projectekre, mondhatni nem igaz. Magyarok két (három) SSETI projectet vállaltak el, amire Magyarország és az ESA között kötött PECS egyezményből kapnak pénzt.

Az egy más kérdés, hogy a BME-s arcok úgy elvállaltak egy iszonyatos drága alkatrész fejlesztést, hogy ehhez az Űrkutatási Irodát nem keresték fel előtte, és most ég a hivatal arca, mert gondban vannak a finanszírozással. Az ominózus tápegység ugyanis drága, a PECS által pályázható 1 millió euró pedig rengeteg hazai kutató fizetését jelenti, amire mindig pályázniuk kell. Írom mindjárt a posztot a tapasztalatokról, komolyan ezek előtt a lengyel lányok, srácok élőtt le a kalappal.

lacalaca · http://lacalaca.blog.hu 2007.03.15. 21:15:09

Az igazsághoz tartozik, hogy én csak a decemberi ifjúsági fórumon elhangzottakat ismertem, azaz: drága az energiellátás megépítése, pénz meg nincs rá. Úgyhogy kösz a kiigazítást.

H már szóba került, én is PECS-pénzből vagyok harmadállásban, csak a COROT előkészítő munkájában. ;)
süti beállítások módosítása