Mi kell a népnek?

2007.03.09. 01:17

Mi érdekel? Milyen témáról szeretnéd, ha információkat gyűjtenék, cikket írnék? A kérdés azután vetült fel bennem, hogy a minap írott hosszabb cikkre 11-en kattintottak, és én még azt hittem, hogy jó cikk volt. Szar volt? Túl hosszú?

Feeden keresztül igen sokan olvassák az oldalt, ezek szerint nem az ilyen jellegű posztok az érdekesek. De akkor mi? Ha egy kommentben elmondanátok a véleményeteket, azt megköszönném.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr6944533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lacalaca · http://lacalaca.blog.hu 2007.03.09. 12:26:00

Hali!

Nekem személy szerint tetszenek a cikkeid, elég rendszeres olvasója vagyok (kb 1 hónapja). Nem használom a feedet, kattintok.

Gaius Baltar · http://cydonia.blog.hu 2007.03.09. 14:44:19

koszonom a hozzaszolast. Igen keves visszajelzest kapok, ezert ez a kicsit ketsegbeesett hangvetelu poszt. Nem tudom eldonteni, hogy egyszeruen a temavalasztas a rossz, vagy az irast kellene jocskan fejlesztenem, ezert nagyon ertekelem a velemenyedet.

bashar 2007.03.09. 17:28:27

Helló!
Én is rendszeres olvasó vagyok. Kommentelni nem szoktam, mert nem akarom magam égetni a "tudásommal", viszont nagyon érdekelnek az űrkutatással kapcsolatos témák.
Biztos vagyok benne, ha rendszeresen írsz postot, növekedni fog a látogatottság. A cikkek tetszenek.
Csak így tovább!
bashar

lacalaca · http://lacalaca.blog.hu 2007.03.09. 20:28:14

A kommenteléssel én úgy vagyok, hogy ha felteszel egy jó kis írást, nem kommentelem be, hogy hű de igaz, meg tényleg frankó/gáz a dolog.
Megtartom a kommentelés jogát az értelmes hozászólásokhoz és okos kérdésekhez.

Radar · radar.blog.hu 2007.03.09. 21:24:05

Szerintem is az a jó, ha nincs tele a blog értelmetlen kommentekkel. (vs űrvilág). Az olvasottságra nem tudom mi a gyógyír, de remélem nemsokára ismét lesz erőm és időm írni cikket.

Gaius Baltar · http://cydonia.blog.hu 2007.03.10. 17:35:50

fokent nem a kommentek hianya faj, hisz ertheto, amit pl. laca ir, hogy szivesen olvassa, de nem sok hozzafuznivaloja van. Ami inkabb baj, hogy nincs szamomra egy ertheto visszacsatolas. nem tudom, hogy most a) rosszak a cikkek, b) unalmas a tema, c) egyszeruen csak el van dugva...

ezert is koszonom nagyon az eddigi visszajelzeseket bashar es laca (na jo radar is)!

friedrich 2007.03.17. 16:05:48

hali,
hát ha már jól ltom, hogy ez ilyen "űr-blog", engem pl. lenyűgöznek a fekete lyukak (és ez most nem egy hülye poén akar lenni, hanem komolyan így van). a BBC csinált is egy állati jó sorozatot a témában, az egyik része meg is van...

érdekes, de egyúttal nyomasztó is a téma... valahogy a fekete lyuk az olyasmi , mint egy elkerülhetetlen pusztító végzet.

Van is a neten egy jó animáció, ahol emgcsinálták, mi történik egy fekete lyukhoz közeledve, és több szemszögből megtekinthető az animáció (beejtesz egy órát, ami hangosan számol, és a hang egyre mélyebb lesz, és egyre lassabb, stb.)...

de az eseményhorizont után már ott is csak találgatások vannak, hogy mi történhet... ja, meg jó tanácsok is vannak a neten, hogy ha esetleg vki egy fekete jut vonzáskörébe kerül, hogyan lehet kijutni (persze csak az eseményhorizont előtt!) de körülbelül az is reménytelen, ugyanis minél közelebb vagy, annál nagyobb sebességre kell gyorsulnod... addott esetben fénysebességre...

namindegy, majd megkeresem ezeket a tudomyános oldalakat, és átküldök egy linket...

szóval ha ezekről (fekete lyukakról írsz), az én klikkelgetéseimre mindenképp számíthasz

friedrich 2007.03.17. 16:14:52

ime egy link
játékos fekete lyuk-kereső és magyarázatok:
hubblesite.org/explore_astronomy/black_holes/

miután bementetek az oldalra, próbáljátok ki a "journey to a black hole" animációt is...

Gaius Baltar · http://cydonia.blog.hu 2007.03.17. 22:49:53

ez inkább az űrkutatással, űrhajózással foglalkozó blog szeretne lenni, csillagász témában érdemes felkeresni a hirek.csillagaszat.hu-t. mindazonáltal a téma érdekes - tudtad, hogy a feketelyukba eső ember egyszerre látja az univerzum hátralevő életét? még a spagettizálódás előtt.

friedrich · http://aleuropa.blogspot.com 2007.03.18. 12:23:17

hm. hát a végtelenhez közelítő gravitációt és a gravitáció hatását az időre figyelembe véve nem lehetetlen, ugyanakkor érdekes teória...

régen volt valami elmélet, hogy a fekete lyukak tulképpen féregjáratok, ezzel az elmélettel mi van? elvileg érdekesnek hangzik...

najó, akkor keresek valami űrhajózásos témát:

például engem az is érdekelne, hogy most akkor mi van a mars-expedícióval... lesz-nem lesz...
meg a nemzetközi űrbázis projektje is érdekelne, azzal is mi van most?

na, hát ilyenek...
süti beállítások módosítása