1:10

2007.02.11. 10:00

Kicsit dramatikus a cím, de talán tartalmaz valamit a valóságból. Mint azt gondolom mindenki hallotta már, Lisa Nowak űrhajós autójába pattant, hogy aztán pelenkában, parókában 900 mérföldet levezetve végezzen képzelt vetélytársával egy űrhajós kolegája szerelméért. A pontos sztorit, és a gyilkolászós történet végét nem ismerem, és nem is érdekel. Ami viszont érdekes volt, és megerősítette régóta formáldó sejtésemet a média figyelmének irányáról az egy livescience.com-os post volt, ami kicsit belenézett a google-n található Lisa Nowakos cikkekbe.

A - számunkra űrkutatás iránt rajongó emberek számára - szomorú következtetés: az embereket, és ezáltal a médiát abszolúte nem érdekli a kiemelkedő emberi teljesítmény, az emberiségért történő önfeláldozás (és igazából emiatt az érdektelenség miatt igazi önfeláldozás az övék). Az újságokat, tv-t a halál, féltékenység, dráma érdekli. A bulvár szenny. Lisa Nowak keményen dolgozott, rengeteg mindent feláldozott űrhajós karrierje érdekében. Szerencséjére egy senki haszontalan médiabáb halála időben érkezett ahhoz, hogy ne Lisa, hanem Anna Nicole Smith mellei legyenek a címlapokon.

Kis érdekesség: Nowakról szóló cikkek fele a minap történtekkel foglalkozik, és gyakorlatilag több írás jelent meg az elmúlt 5 napjáról, mint arról összesen, hogy hányszor kockáztatta az életét az STS-121 küldetés során a Discovery fedélzetén. 1:10 - ennyi az űrhajósok elfogadott túlélési aránya.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr935483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása