A Bigelow Aerospace mellett a másik nagy űrturizmusra hajtó magáncég a Virgin Galactic. A Virgin légitársasággal a hátuk mögött igen jó alapokkal indulnak, nem csoda, hogy a három nagy magán társaság (Bigelow Aerospace, Blue Origin és a Virgin Galactic) egyike.


képet készítette: Max Ryan

A cég szeme egy ausztrál űrkikötőre, Woomera-ra vetült, és nekiláttak, hogy az ausztrál pilótáikból űrhajó pilótákat képezzenek. Tervek szerint 2008-ra 30 képzett űrhajósuk lesz, ennek felét a NASA-tól kívánják elcsábítani. Woomera szép jövő előtt áll, a Rocketplane Kistler nevű cég nemrég kötött egy 272 millió dolláros szerződést a Nemzetközi Űrállomásra szállítandó készletekről, amihez az ausztrál kikötőt szándékoznak használni. A hely még az űrturizmus szempontjából is jó helyen fekszik: közel az ázsiai piac. Ami nem mellékes, lévén a kereslet erre az iparágra igen nekilendült: a Virgin Galactic jelenleg már 25 millió dollárnyi foglalást tudhat magáénak 2008-ra, amikor elkezdi az űrprogramja kivitelezését.

Érdekesség Woomera-ról:

The Woomera Test Facility (WTF) corresponds to the Woomera Prohibited Area and encloses a region of 127,000 square kilometres in north-west South Australia. It is comparable to the size of England, making it the largest land range in the world.
vagyis

A Woomera Teszt Létesítmény gyakorlatilag a Woomera Tiltott Zóna néven ismert terület, 127 ezer négyetkilométert foglal el Dél-Ausztrália észak-nyugati részén. Összehasonlításul ez körülbelül akkora, mint Anglia, a legangyobb szárazföldi gyakorlópálya a világon.
Forrás: http://www.woomera.com.au/

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr7018915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.06.03. 21:19:17

2009 van. lett 30 kepzett urhajosuk? egyaltalan hasznaljak ezt a kilovohelyet barmire is?
süti beállítások módosítása