Az Endeavour űrrepülőgép leszállása - élő internetes közvetítés hétfő hajnalban!


www.galileowebcast.hu

A leszálláshoz szükséges belépő fékezés (deorbit burn) február 22-én hajnali 03:16-kor, a földetérés 04:20-kor esedékes. (Halasztás az időjárás függvényében előfordulhat.) Közvetítésünkben a NASA TV élő adását hazai szakemberek kommentálják, a korai időpont ellenére szerettel várja a nézőket virtuális stúdiónkban Zsombok Gábor és Vizi Pál Gábor.

Az STS-130 űrrepülő küldetés feladata a Tranquility csomóponti-modul és a Cupola kilátóegység felszállítása volt a Nemzetközi Űrállomásra. Ezzel az űrállomás amerikai lakható részének kiépítése befejeződött. A tizennégy napos küldetésen az Endeavour űrrepülő hatfős személyzete három űrsétát hajtott végre. Az űrséták fő feladata a modul fizikai csatlakoztatásán túl az űrállomás hűtőrendszerébe való bekötés volt.

www.galileowebcast.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr991778168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.02.22. 04:24:03

mi volt az a lángoló valami a függőleges vezérsík tövében? vagy csak a háttér?

kamov 2010.02.22. 12:25:48

A hidraulikát meghajtó segédhajtóművek kipufogójából kijövő láng.
süti beállítások módosítása