Az Atlantis űrrepülőgép hamarosan indul utolsó előttire tervezett küldetésére, az STS-129-re. Az űrrepülőgép indítását a NASA TV szokás szerint közvetíti, és szintén szokás szerint magyar kommentárral is nézhető. A küldetés során két kísérleti és tárolóplatformot, valamint tartalékalkatrészeket visznek az űrállomásra.

Közvetítés: november 16-án, hétfőn, 17 órától.

 Az Atlantis a negyedik űrrepülőgép volt, 1985-ben állították üzembe. Korábban 2008-ban akarták nyugdíjazni, a jelenlegi tervek szerint az STS-129 és az STS-132 küldetések után, 2010-ben nyugdíjaznák. A most következő lesz az űrrepülőgép 31-dik küldetése. Ez lesz az utolsó olyan küldetés, amikor az űrállomás egy tagját visszahozzák a Földre (utána a Szojuzokkal kell ezt megoldani).

 

 

Forrás:

http://www.galileowebcast.hu a közvetítés

NASA.gov

Atlantis @ wikipédia

STS-129 @ wikipédia

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr531524729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikron · http://mikron.blog.hu 2009.11.17. 01:00:05

Ó, későn láttam meg a posztot, így kénytelen voltam a NASA TV-n nézni a kilövést. Jelentem egyébként gond nélkül lezajlott a dolog, az Atlantis hiba nélkül felszállt.

Legközelebb feltétlenül magyarul fogom nézni, kíváncsi vagyok...
süti beállítások módosítása