Kép: Apollo 17 legényége, NASA Panoráma összeállítás: Mike Constantine

35 éve decemberben az Apollo 17 legénysége a Hold felszínén sétált. Eugene Cernan és Harrison Schmitt mintegy 75 órát töltött a Taurus-Littrow völgyben, Ronald Evans a parancsnoki modulban pedig a Hold körül. A fenti panorámát digitálisan fűzték össze, Cernan és Schmitt kirándulásán készült képekből. A kezdeti látkép a Déli Masszívum, majd jobbra Schmitt (az egyetlen geológus űrhajós) látható a holdautóval a Shorty kráter peremén, közel ahhoz a ponthoz, ahol Schmitt narancssárga holdi talajt fedezett fel. 110 kiló holdközetet és talajmintát hoztak vissza a Földre, többet, mint amit bármely más leszállóhelyekről. Ők voltak az utolsók a Holdon.

(eredeti cikk angolul: APOD)

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr76268916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emmet Ray 2007.12.19. 23:15:54

35 éve még tudtunk valamit a lyukkártyás számítógépeinkkel... azóta eljárt az idő... a villanykörtét ki is fedezte fel? :)
süti beállítások módosítása