Építs rakétakísérletet!

2007.11.26. 09:29

Az ESA oktatási részlegének újabb ajánlata: két magaslégköri rakéta és egy  sztratoszféra ballon teljes műszerezettségét európai diákok állíthatják össze. A ballon 2008 szeptemberében, a rakéták 2009 márciusában indulnak a svédország északi részén fekvő Kiruna központból.

A rakomány felét a DLR-rel kötött szerződés alapján német diákok, a másik felét a többi ESA-tagország és az együttműködő országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia) diákjaiból álló csapatok készíthetik. Az alább hivatkozott oldalon megtalálható jelentkezési lapot kell kitölteni (jobb felül: REXUS/BEXUS Form A). A pályázaton egyetemista és doktorandusz hallgatókból álló csapatok vehetnek részt, 18-28 éves korig, akik valamilyen, a kutatáshoz kapcsolódó mérnöki vagy tudományos szakot hallgatnak. Az ESA a nyertes csoportokból 4 főnek az ESTEC-ben (Hollandia) és Kirunában való felkészítését, illetve az indításon való részvételét támogatja. A kísérletek elkészítését a diákok állják - ez egy gyakorlat szponzorkeresésben.

A magyar diákok számára ez (is) egy nagy lehetőség. Míg egy amerikai vagy japán egyetem megengedheti magának, hogy saját rakétát, vagy akár műholdat építsen, a magyarok nem - de a szellemi tőkénk erejét bebizonyíthatjuk!

A jelentkezésre a határidő 2008 január 7.

Forrás:
http://www.esa.int

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr76242017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása