Galileo Masters

2007.05.02. 09:42

Érdekel a globális helymeghatározás témaköre? Nyerj 10 000 eurót az Ur-Quan Galileo Masters, az Európai Űrügynökség által kiírt ötletelőpályázattal. Célpont a jenki GPS rendszert helyettesítendő Galileo műholdrendszer. EU és ESA tagországokból egyetemek, illetve cégek pályázhatnak, akik siker esetén támogatást kapnak az üzlet beindításához az adott régió központjában (a mienk Prága). A versenyt főképp német cégek támogatják, így különdíjakat ad a T-Systems, DHL, DLR.



A Galileo az európai GPS, 27+3 műholdból fog állni, ha elkészül. Eddigi pályamunkák olyan témákat érintettek, mint földrengések pontos meghatározása, előrejelzése, közúti forgalom ellenőrzése, vakok navigációja. A részletesebb kiírás elolvasható az ESA honlapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr6066097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása