Az Atlantis űrrepülőgép tervezett márciusi indítását meghiúsította a február végi jégeső. Akkor még úgy vélték, áprilisra helyrehozhatják a károkat. A legújabb NASA információ szerint legkorábban június 8-án indíthatják az Atlantist. Az STS-117 indítási ablaka július 18-ig tart.

Legkorábban augusztus 9-én indulna az Endeavour (STS-118). A Discovery (STS-120) októberben vinné fel Paolo Nespoli ESA űrhajóst, valamint az olaszok által épített Node-2 összekötő modult az űrállomásra. December 6-án az ESA-nak a Mikulás Atlantis (STS-122) nem hozza, hanem viszi az ajándékot, méghozzá a Columbus laboratóriumi modult; vele mennek a krampuszok ESA űrhajósok, Hans Schlegel és Leopold Eyharts.

Itt találjuk meg a közeljövő indításainak terveit (2010-ig, amikorra az űrrepülőgép nyugdíjazását tervezik):
http://www.nasa.gov/mission_pages/station/structure/iss_manifest.html

Érdekes adalék, hogy a szintén európai Cupola modult (ami nevéhez méltóan egy kupola, vagyis annak sokszögű közelítése, nagy átlátszóságú többrétegű ablakokkal) 2010-ben tervezik felvinni az űrállomáshoz, holott azt már 2004-ben befejezték és átadták a NASA-nak, vagyis hat évet vár lezsírozva az indításra...


Eredeti cikk:
www.nasa.gov
www.esa.int


A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr661087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Radar · radar.blog.hu 2007.04.20. 09:55:50

Még egy érdekes link:

www.nasa.gov/mission_pages/station/structure/ISS_Assembly_Art.html

Lerajzolták, hogy fog kinézni az űrállomás az egyes építési fázisokban, valamint amikor kész lesz (ha kész lesz..)
süti beállítások módosítása