Az űrhajózás nem játék

2007.03.29. 09:39

Majdnem eltalált egy Új-Zélandba tartó utasszállítót az ISS-ről menetrendszerűen visszatérő Progress teherűrhajó egy meteor. A repülő előtt, és mögött 5 mérföldel zuhanó, izzó objektumokat észleltek, amit később az orosz űrhajóval azonosítottak.

Az orosz hatóságok előre figyelmeztették a légiirányítást, ami figyelmeztetést ők továbbítottak a pilótáknak és a légitársaságoknak, azok maguk dönthették el, repülnek-e az érintett körzetben adott időpontban. Az incidens azonban nem a megadott időben és helyen következett be, egyelőre nem tudni miért.

A pilóta beszámolója szerint a izzó csíkokat láttak, és hallották a hangrobbanást, ahogy a zuhanó és súrlódástól felmelegedő űrhajódarabok elhúztak a repülő előtt és mögött.

Update: látom az index is megírta korábban, korrekt cikk lett, gyorsan reagáltak, a NASA oldalát én még nem is láttam. Elismerésem.

Update2: A NASA oldalán nincs is kinn semmi. Ellenben a BBC NEWS cikke megszólaltat egy NASA illetékest, kiderült, hogy a Progress 12 órával a repülő bejelentése után indult csak el az ISS-ről, valószínűleg űrszemetet, vagy meteort láthatott a pilóta.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr5852184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása