Rövid hírek

2007.02.23. 20:41

Ifj. Simonyi Károly (remélem nem sértődik meg, ha így írom a nevét, tényleg nem tudom hogy lenne a helyes) felpróbálta az űrruháját, nyomásteszteket végeztek. A tesztet nagyon érdekesnek írta le a blogján, mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el, jó olvasmány. Rövid Olaszországi kitérője után újra Csillagvárosban van, ahol a repülésére készül. Nemrégiben járt Magyarországon, de bár a MANT ígérgetett valami szervezett találkozófélét, végül a KFKI-t látogatta meg, ami egyébként a hazai űreszközépítés egyik fellegvára.

Viktor Remishevsky az Orosz Űrkutatási Ügynökség abbéli reményeit és várakozásait fejezte ki, hogy a januárban balesetet szenvedett Sea Launch rakétaindítókomplexum még idén újra munkaképes lesz. A balesetről itt a Cydonián is megjelent pár hír. Az 1995-ben alapított céget egy nemzetközi társaság alkotja: tulajdonosai a Boeing, az norvég oslo-i székhelyű Kvarner ASA, az ukrán dnyepropetrovszki SDO Yuzhnoye/PO Yuzhmash és az moszkvai RSC-Energia.

Megkezdőtött az Atlantis űrrepülőgép próbavisszaszámlálása. A start tervezett időpontja március 15, amikoris az STS-117 a Nemzetközi Űrállomásra visz egy építőelemet, és a legénység visszacsévél egy napelempárt, hogy egy újat állítson üzembe.

A Bigelow Aerospace főnöke, Robert Bigelow megerősítette, hogy tárgyalásokat folytatnak a NASA-val holdi telepek elkészítésére. Mint ismeretes a Bigelow Aerospace űrállomásban utazik - Genesis I modulja jelenleg is a Föld körül kering, a következő próbamodult, a Genesis II-t valamikor 2007 első felében tervezik felküldeni. Azonban ez lehet, hogy még változik, a tervezett Dnyepr hordozórakétájával problémák voltak (nemrég felrobbant egy), így a kivizsgálástól függően módosul az indítás időpontja.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr3939651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása