A NASA legújabb marsi megfigyelője, a Mars Reconniasance Orbiter (MRO) újabb képekkel támasztja alá azt az elméletet, miszerint a Marson valaha víz folyott. Dűnék, áramlatokat kirajzoló padkák, ásványi lerakódások, mind-mind az élet egyik feltételeként tekintett elem létezésére utal.

Azonban ezúttal olyan nyomokra is lelt a szonda kamerája, ami földalatti gáz, vagy folyadék felszínretörésének bizonyítékai lehetnek, ezzel egyre biztosabbá válik az, hogy egykoron megvoltak az élet kialakulásának feltételei a Vörös Bolygón.

Tektonikus törések, és valószínűleg errózió okozta csíkok. Az ilyen geomorfológiai jelenségekből az okos emberek következtetni tudnak a Mars múltjára, tektonikus viselkedésére. Kép: NASA

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr6437237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása