Rövid hírek

2007.01.08. 15:40

Nem érdemelnek meg külön bejegyzést, így csak címszavakban:
CNN: Életet találtak az első Mars szondák, csak elpusztították (marhaság a cikk)
ESA: Elkészült az első 3D-s térkép a világegyetem "sötét anyagáról" (érdekes, kép balra)
Space.com: Az oroszok a nemrégiben jelentett USA felett légkörbe érő rakétával kapcsolatos történéseket elemzik
Ez utóbbi különösen érdekes, ugyanis szerintük nem a COROT európai űrtávcsövet szállító Soyuz-Fregat maradványai érkeztek vissza a légkörbe:

 

The media buzz surrounding the situation with the Soyuz-2 rocket is unjustified, he added.

The rocket's pieces that allegedly fell on U.S. territory cannot be parts of Russia's Fregat upper stage that placed France's COROT satellite into orbit on December 27, Panarin said.

"Specialists of the Lavochkin research and development center, where the Fregat upper stage was manufactured, said that they know the area where Fregat was dumped for certain. It was dumped into the Pacific Ocean on December 27," Panarin said.

Space.com: Készül az első magyar származású űrturista, Charles Simonyi (a híres Simonyi Károly fizikus fia) az ISS következő legénységével egyetemben. (Anettka bezzeg de felkapott lett a kamu űrugrása után)


[update] lol most látom az index már meg is írta a cikket a CNN-es hírről. Ideje volt, már a 3. a digg science/space feedjeben :) a ESA 3D térképéről akkor valószínűleg holnap jön a cikk? (no offense, nagyon örülök, hogy egyre több űrkutatással/csillagászattal foglalkozó hírt raktok ki)

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr4727060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása