Hamarosan a Discovery űrrepülőgép legénysége átvizsgálja a hővédő csempéket a jármű alján, ha minden jól megy, akkor pénteken keleti parti idő szerint (kb este 8 itthon) du. 3-kor a floridai leszállópályán landolnak, átadván Svédországnak első űrhajósukat. Az időjárás egyenlőre ennek ellentmond, ha nem tisztul Florida felett az ég, akkor másik leszállópályát kell megcélozni. Erre a döntésre azonban van még idő, leszállás előtt másfél órával döntik majd ezt el. Két alternatíva van, az új-mexikói White Sands NASA tesztközpontnál teszik le az űrhajót, vagy a kaliforniai Edwards légitámaszponton.


A svéd űrhajós az elektronikán dolgozik. Forrás: NASA


A hővédő rész átvizsgálásához egy már bevált módszert fognak alkalmazni, az űrrepülőgép robotkarjára szerelt kamerával fogják alaposan szemügyrevenni a gép alját. Bár már kedden levált a Nemzetközi Űrállomásról, az STS-116-os űrrepülőgépküldetésnek még közel sincs vége. Ma még két kisebb műholdat fognak pályára állítani, mindkettő tudományos műhold.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr3323643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása