NASA + google = ?

2006.12.17. 14:00

2005-ben a NASA egy kutatói együttműködésről szóló megegyezést kötött a Google Inc.-vel. Az egyezmény, amit egyszerűen csak Space Act Agreement-nek hívnak adatfeldolgozási, megosztott számítási, és egyéb bio-info-nano technológiai területen történő összehangolt kutatásról szól. Ennek korai gyümölcseként jelent meg a mars.google.com és a moon.google.com.


Kép: NASA. A NASA Ames kutatóközpontja Kaliforniában, ide szól a Google megállapodása.

Idén, több mint egy évvel az egyezmény megkötése után, december 18-án sajtóbejelentést tesznek a pontos részletekről. A dolog fajsúját remélem nem kell részleteznem: korunk egyik legnagyobb számítástechnikai cége és a jelenleg létező legnagyobb űrkutatási ügynökség (jó, adminisztráció, de ez hülyén hangzik - NASA: National Aeronautics and Space Administration) előtt együttesen hatalmas távlatok nyílhatnak meg. A kutatásokban manapság nagy szükség lenne bizonyos informatikai fejlesztésekre, pont a bioinformatika és az elosztott számítások területén. Ha ezeken a területeken a Google munkatársai hatékony eszközöket fognak tudni a NASA kutatók kezébe adni, akkor az USA űrkutatása hatalmas lépéselőnyre tehet szert a világ többi része előtt. Egy olyan korszakban, amikor a holdrajutásért megy a verseny, hogy megoldjuk az energiaválságot, amikor az USA űrpolitikája egyértelműen kinyilvánítja az USA sérthetetlen érdekeit (megsértés esetén katonai retorzió) egy ilyen szerződést nem lehet kellőképp túlbecsülni.

Részletekről beszámolunk amint megtudunk valamit.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr1722957

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: pips wizard 2017.12.27. 18:33:01

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása