... az Orbital három hete pályára állított Cygnus tömegszimulátorának látványos pusztulása. A teherűrhajót jelképező szerkezetet igen alacsony pályára, egy 240x260 km-es ellipszisre állították, ilyen alacsonyan elég sűrű a légkör ahhoz, hogy néhány hét alatt annyira lelassítsa az űreszközt, hogy az lezuhanjon. Végül is más célja nem volt, mint hogy igazolja, hogy az Antares rakéta működését igazolja, így nem volt értelme sokkal magasabbra vinni.

Az esemény Dél-Amerika felett történt, ott készült valahol a fenti videó is. Pár megjegyzés a felvételhez: szerencsés, hogy nem szenved az "ufó"-felvételek általános betegségében, a zoom kimaxolásában, amivel csak azt éri el a szemtanú, hogy kis paca helyett nagy, elmosódott pacát látunk, amire a kamera sem tud már fókuszálni, de legalább semmi tereptárgy nem marad, viszonyításnak. Itt elég nagy égterületet és előteret látni ahhoz, hogy nagyságrendileg meg lehessen becsülni a jelenség méretét és szögsebességét az égbolton. Ez alapján nem meteorral van dolgunk, ugyanis azok egy nagyságrenddel gyorsabbak, tessék csak visszaemlékezni, hogy pl a cseljabinszki példány milyen gyorsan hasított át az égen. A Föld körül jóval lassabban keringenek a műholdak, így a légkörben is lassabban haladnak.

 Ami meg a kinézetét illeti, láttunk már jó pár, a légkörben elégő műholdat, űrhajót, űrszondát, hogy tudjuk, hogyan kell festenie (itt egy jó nagy, az európai ATV űrhajó, itt meg egy kicsi, a Hayabusa űrszonda). Tehát, bár az időpont, az irány és a méret is a Cygnus tömegszimulátorra illik leginkább, ha esetleg mégis ufó lett volna, akkor is igen jó eséllyel egy épp elpusztuló ufót látunk. De eleget tudunk róla, hogy UFO helyett IFO-ként tekintsünk rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr555295885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2013.05.16. 17:23:31

Remek!

bio

UI: Ti is a szövegszerkesztő-démon áldozatai lettetek: "Végül is más célja nem volt, mint hogy igazolja, hogy az Antares rakéta működését igazolja" ;)
süti beállítások módosítása