Éljen a bürokrácia: a Federal Aviation Administration, az amerikai repülésügyi hivatal kiadta a visszatérési engedélyt a Dragonnak, az első kereskedelmi űrhajónak, ami Föld körüli pályáról fog leszállni. A start jelenleg december 7-re van kiírva, ez lesz a Dragon első próbarepülése, az első COTS demo flight. Ha minden rendben halad 3-án lesz egy statikus tesztje még az első fokozatnak, aztán jöhet a repülés! Egyelőre az űrhajó működését tesztelik le, az ISS-hez majd csak később, feltehetően a következő küldetésen fog majd eljutni.

 

 

Az első valódi Dragon a floridai szerelőcsarokban. A kis fehér izék az oldalán a manőverező hajtóművek fúvókáit rejtik. Középen a sárgásbarna rész a hőpajzs, a bal fele a nyitott tároló hengere, amit visszatérés előtt majd leválasztanak.

 

 

NASA oldalról is készülnek a Dragon fogadására: Cady Coleman és Scott Kelly űrhajósok vitatják meg a teherűrhajó berendezését a SpaceX mérnökeivel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr82470460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scientia 2010.11.24. 17:03:27

A legalsó kép a Dragon belsejében készült?

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2010.11.24. 17:08:34

@scientia: a SpaceX képaláírás szerint igen, gondolom egy mockup (modell/tesztpéldány).
süti beállítások módosítása