Megalakult a PuliSpace csapat

2010.06.20. 22:15

A héten megtartotta alakuló ülését a Google Lunar X-Prize kihívásra benevezni kívánó magyar csapat. Személyesen sajnos nem lehettem ott (a Kepler Asteroseismology Workshopon voltam, erről talán írok nemsokára), úgyhogy a csapat hivatalos blogjáról következik az összefoglaló. Továbbra is várunk jelentkezőket, elsősorban gépészmérnökökre, nano/anyagtechnológiában jártas, illetve égimechanikában és pályaszámításban otthon levő szakemberekre, jogászokra (űrjogi ismeretekkel) van szükségünk. Érdeklődők glxp.hu kukac pulispacecom címre küldjenek rövid angol önéletrajzot.

 

2010.06.17-én megtartottuk alakuló ülésünket, ahol a PuliSpace ötletgazdákon kívül planetológus, térképész, informatikus, villamosmérnök, fizikus, műszaki menedzser, közgazdász csapattagok is résztvettek. Minden bizonnyal elértük első sikerünket: az űrkutatás iránt elkötelezett maroknyi csapatunk hitet tett amellett, hogy legjobb tudásunk szerint teljesíteni fogjuk a Google Lunar X Prize által kitűzött célokat, és hazánk számára ezzel történelmet írunk.

Lelkes és intenzív diskurzus alakult ki a Holdra küldendő Puli műszaki paramétereiről és mérnöki koncepciójáról. Nagy gömb legyen, kisautó legyen, legyen landoló egység, ne legyen, lejtőre landoljon, síkra landoljon, Falcon rakétával indítsuk útnak, társasutazást szervezzünk neki, legyen a kamerákban lencse, ne legyen, stb.

Az alakuló ülésünk talán legjelentősebb konklúziója annak leszögezése volt, hogy a PuliMoon projekt során csak nyerhetünk.

...

Folytatás a PuliSpace blogon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr342096668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flimo13 2010.06.21. 12:01:00

Most bánom igazán, hogy nem figyeltem jobban Asztrometria előadásokon..

gramercy 2010.06.21. 19:40:42

hajra,

amugy magyar launch vechicle nelkul mennyi eselye van?... vagy csanyi ur raszanta magat? :D

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2010.06.21. 23:21:00

@gramercy: szerintem nagyságrendekkel egyszerűbb és gyorsabb összegyűjteni a pénzt egy meglévő hordozóra, mint fejleszteni a semmiből. Hiszen még szuborbitális rakétákon is hosszú évekig dolgoznak, lásd pl az új-zélandiak.
süti beállítások módosítása