Na, na, na?

2007.03.17. 22:47

Hát megint SpaceX. Komolyan csodálatos, egy cég, aki a sikertelenségeivel képes a hírek tengerén hajózni. Egy magáncég, tavalyi sikertelen indítási kísérletük után a Falcon 1 rakétát idén háromszor tervezik tesztelni, de már az első tesztet is többször el kellett halasztani. Március 19-én négynapos ablak nyílik, amennyiben a most végzett tesztek sikeresek, akkor nincs több halaszgatás, felküldik azt a 21 m magas újrafelhasználható rakétát.

A cég halaszgatásai azért veszélyesek, mert a tengeri levegő a helyszínen igen könnyen kikezdi a rakéta érzékeny berendezéseit, ez pedig nem jó. A SpaceX egyébként félmilliárd dollár támogatást nyert a NASA-tól a rakéta kifejlesztésére,  csúnya kudarc lenne egy újabb sikertelenség.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr4847781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása