Avagy Szojuz kikötő épül Francia-Guayanában, az ESA űrkikötőjében, az építkezést ma hivatalosan is megnyitottáa Jean-Jacques Dordain, az ESA főigazgatója, Yannick d'Escatha, a CNES (a francia űrkutatási ügynökség) elnöke, Jean-Yves Le Gall, az Arianespace főigazgatója és végre egy nem francia: Anatolij Perminov, a Roscosmos feje.

A tervek szerint 2009-ben képesek lesznek a Szojuzok a kourou-i kikötőből indulva kommunikációs műholdakat geostacionárius pályára vinni, illetve az európai Galileo műholdakat is ők szállítják majd. Elképzelhető, hogy bolygóközi műholdakat is indítanak majd. Az hatalmas teherbírású Ariane 5 és a kis Vega közé tökéletesen illeszkedő Szojuz kiegészíti majd az ESA hordozórakéta arzenálját, így az Arianespace által vezetett indítóállás gyakorlatilag bármilyen rakományt kezelni tud majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr9540705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása