Azt írta emailban Elon Musk, a SpaceX vezetője, hogy megint kénytelenek lesznek elhalasztani a Falcon 1 tesztrepülését. Egy halasztás már történt, akkor a rakéta hibái, most a Kwajalein katonai indítóállás személyzete, illetve annak hiánya miatt nem indíthatnak. Gondolom sokan szabadságra mentek. A legközelebbi indítási ablak jelenleg március 9-e, addigra legalább kényelmesen elrozsdásodhat minden a csendes-óceáni atollon.

A késlekedés, és hogy a SpaceX még egyetlen rakétát sem tudott felbocsátani felettébb kínos, ugyanis a demonstrációs repülés után az USA haditengerészetének kutató laborja számára vinnének fel egy műholdat, majd a Malajziai Űrkutatási Ügynökség számára valamikor az év végén. Javíthatatlan optimista módjára azért bejelentették, hogy építenek még egy Falcon 1-est, arra az esetre, ha egy ígéretes megrendelés befutna. Mindenesetre az optimizmusuk irigylésre méltó, remélem sikerül végre egy vertikális indítást produkálni (horizontális alatt azt értem, amikor a rakéta minden irányban igyekszik elindulni).

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr1535472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása