Szerdától hétfőig űrkutatás minden mennyiségben! Az Európai Bizottság által létrehozott vándorkiállítás az európai nagyvárosokat járja végig, és március 20-25. között hazánkba is ellátogat. A budapesti Erzsébet teret fogja elfoglalni a European Space Expo kiállítási csarnoka.

ESE_1.jpg

Az Expo sátor kívülről

ESE_3.jpg

és belülről

Itt és ekörül kapnak helyet a kiállítások és bemutatók, melyek az európai űripar fő területeit mutatják be: műholdas navigáció, távérzékelés, klímakutatás, környezetvédelem, és ezek hatásai a mezőgazdaságra, halászatra, katasztrófavédelemre, és nagyjából bármire, ami az életünket és a minket körülvevő világot alkot. A csarnok közepén a fő attrakció az OmniGlobe, a Föld interaktív modellje, melyen változatos adatok és érdekességeket lehet majd megtudni a bolygónkról.

De nem csak a magasröptű, kontinens-skálájú programok, meg az enyhén Nagy Testvér-szagú, GPS pardon, Galileo műholdas helymeghatározással segített, sofőmonitorozó biztosítási díjszámítás lehetősége (lásd kisfilm) láthatóak majd az Űrexpón: a magyar űrkutatás és űripar számos képviselője is bemutatkozik majd, mint a Masat vagy a BioDos programok. Az előadások részletes programja:

ese_prog.png

Menjetek, helyettem is, mert persze olyan az én formám, hogy pont ezalatt vonulok el a világtól Piszkéstetőre ügyeletes csillagásznak, a programok ingyenesek, a gyerekek is találnak elfoglaltságot, és talán már a hó sem temet be minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://cydonia.blog.hu/api/trackback/id/tr555149253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása